Közösség

Vélemény:

60 Happy, a flúgos golfos 2.

(2025)

3/10 Lehetne rosszabb is

Ahoj poplacsek   2025.08.12 22:00
0

Adam Sandler vonzódása a rossz filmek készítéséhez figyelemreméltó jelenség. Akaratomon kívül keveredtem ennek a második résznek a megnézésébe úgy, hogy az elsőt sosem láttam. Két csillagra értékelem, ami Adam Sandlertől teljesítmény. Lehet, hogy a titok nyitja az, hogy nem ő rendezte, ő csak az egyik író. Mulatságos ötlet, hogy szerepel Ben Stiller, az a színész, akivel érthetetlen módon sokan állandóan összekeverik Sandlert. Több közös is van bennük, például a családnevük több betűje, vagy a származásuk. Amiben élesen különböznek, az a tehetség, mert Stillernek van olyanja. Nagyrészt most is tapló poénokra épül a vígjáték, de időnként értékelhető is akad. Időnként. Többnyire szekunder szégyenérzetet keltő alpáriságok vannak, meg az, hogy Happy Gilmore mindenféle tárgyak kupakját csavarja le, hogy alkoholt igyon belőlük: golfütőét, mobiltelefonét, bármiét. Kétszer vicces volt, negyvenedik alkalommal viszont már unalmas. Adamen kívül még további 5 Sandler szerepel, ezzel a Sandler család lekörözi Denzel Washington családját. A minap láttam egy Netflix-filmet, amiben 4 Washington volt. Lehet egy ilyen program a streaming platform produkciós beszállítói részére, hogy szerepeltessék minél több családtagjukat. Egy és negyed órát láttam eddig, van még belőle közel háromnegyed óra. A tízes skálámon 6/10 környékéről indultam az elején, és pontonként elértem a 3/10-et. Elég sok van még hátra, meglehet az 1/10 is, ha ez így megy tovább. Rém igénytelen alkotás, senkinek nem ajánlom.