Közösség

Vélemény:

71 Ősi ösztön

(2026)

Több lehetett volna

Virág2   2026.01.27 11:54
0

Az Ősi ösztön számomra egy közepesen sikerült horrorfilm volt. Nem mondanám rossznak, de igazán emlékezetesnek sem. Az alapötlet érdekes: egy nyaralás, ami fokozatosan rémálommá válik, és a csavar a történetben elsőre még fel is kelti a figyelmet. Viszont a kivitelezés szerintem nem hozta ki teljesen azt, ami ebben az ötletben benne volt. A film hangulata eleinte jól építkezik, de a félelemérzet nálam elmaradt. Voltak feszült jelenetek, de inkább kiszámíthatónak éreztem őket, nem igazán leptek meg. Nem volt olyan jelenet, amitől megijedtem volna, inkább csak néztem, hogy oké, ez most következik. A horrorelemek inkább brutálisak, mint ijesztőek. A szereplők közül voltak, akik jól játszottak, de több karakter elég sablonos maradt, így nem igazán tudtam hozzájuk érzelmileg kapcsolódni. Emiatt a veszély sem tűnt igazán súlyosnak, mert nem aggódtam értük annyira. A történet tempója néhol lassú, máshol hirtelen ugrik, ami kizökkentett. Összességében az Ősi ösztön egyszer nézhető film, de inkább thrillerként működik, mint igazi horror. Nem volt félelmetes számomra, inkább csak különös és néha furcsa. Ha valaki nem vár tőle túl sokat, akkor elmegy egy esti filmnek, de maradandó élményt szerintem nem ad.