Közösség

Vélemény:

71 Odüsszeia

(2026)

Odüsszeia

Niki   2026.07.27 16:40
0

Őszintén szólva nem tudtam, mire számítsak az Odüsszeia előtt, de a film minden várakozásomat felülmúlta. Már az első percekben érezni lehetett, hogy ez nem egy átlagos kalandfilm, hanem egy monumentális, mégis érzelmekkel teli történet. Christopher Nolan ismét bebizonyította, hogy képes egy jól ismert klasszikust úgy feldolgozni, hogy az egyszerre legyen látványos és mély mondanivalójú. Matt Damon szerintem remek választás volt Odüsszeusz szerepére. Hitelesen mutatta meg egy olyan ember vívódását, aki minden erejével haza szeretne jutni a családjához, miközben újabb és újabb megpróbáltatásokkal kell szembenéznie. Anne Hathaway alakítása is nagyon emlékezetes volt, kevés jelenettel is erős érzelmi hatást ért el. A kettőjük játéka sokat adott a történethez. A film látványvilága egyszerűen lenyűgöző. A tengeri utazások, a mitológiai lények és a grandiózus helyszínek mind azt az érzést keltették bennem, mintha én is Odüsszeusz mellett utaznék. A zene tökéletesen támogatta a hangulatot, és még inkább felerősítette a feszült vagy megható jeleneteket. Számomra az Odüsszeia hatalmas pozitív csalódás volt. Egyszerre izgalmas, látványos és érzelmes film, amely végig lekötötte a figyelmemet. Ritkán fordul elő, hogy egy közel háromórás alkotás ennyire magával ragadjon. Biztos vagyok benne, hogy még sokáig emlékezni fogok rá, és örömmel megnézném újra.