Közösség

Vélemény:

72 Odüsszeia

(2026)

Ahol a mítosz és a valóság találkozik

jani   2026.07.27 16:50
0

Az Odüsszeia számomra olyan filmélmény volt, amire még sokáig emlékezni fogok. Nemcsak egy egyszerű kalandfilmet kaptam, hanem egy olyan történetet, amelyben benne van a küzdelem, a kitartás, a haza iránti vágy és az emberi akarat ereje. Már az első jelenetektől érezhető volt, hogy egy hatalmas vállalkozást látok, amely minden részletére odafigyel. Ami igazán megfogott benne, az a hangulata. A film képes volt elhitetni velem, hogy én is részese vagyok ennek a hosszú és veszélyes utazásnak. A hatalmas tájak, a monumentális jelenetek és a különleges világ mind olyan látványt adtak, amit ritkán lát az ember a vásznon. Nemcsak néztem a filmet, hanem teljesen belekerültem a történetbe. Külön tetszett, hogy a látvány mögött valódi mondanivaló is volt. Az alkotás megmutatja, hogy az ember milyen messzire képes elmenni azért, ami igazán fontos számára, és hogy a legnagyobb akadályokat is le lehet győzni akarattal és hittel. A feszültség végig jelen volt, mégis voltak benne olyan nyugodtabb pillanatok, amelyek még erősebbé tették az élményt. Számomra az Odüsszeia hatalmas pozitív meglepetés lett. Egy olyan film, amely egyszerre látványos, izgalmas és elgondolkodtató. Jó érzés volt egy olyan történetet látni, amely nemcsak szórakoztat, hanem utána is hagy maga után gondolatokat. Véleményem szerint ez az a fajta mozi, amely miatt érdemes nagyvásznon filmet nézni.