Közösség

Vélemény:

75 Dope Thief

(2025)

Dope Thief

puszta   2026.02.01 14:47
0

Hamar feladtam... már a legelejétől az volt a benyomásom, hogy az Apple TV egy vezetője arra jutott, hogy kellene egy életszagú bűnügyi dráma, mint pl. a Drót, hátha bejön, és összehívta (felső középosztálybeli, belvárosi) kreatívjait, akik elképzelték milyen lehet az élet "Philly" lepattant külvárosi bugyraiban. Patikamérlegen igyekeztek kimérni mindent, ami egy "ütős" sorozathoz kell, de sajnos hatásvadász és izzadtságszagú lett a végeredmény (már Brian Tyree Henry csibészesen hordott sapkája is jellegzetesen mű, stylist koncepciót sugalmaz, persze nem ez a legnagyobb baj a sorozattal). Látunk két szeretni való bűnözőt, az egyik gyászol, a másik reménykedik (hogy majd családot alapít, a vagány jófej bevándorló barátnőjével - nem vártam meg, de valószínűleg előbb-utóbb kiderül, hogy a lány ápolónő, vagy az szeretne lenni), és a lényeg, hogy mind a körülményeik rabjai, a társadalom a hibás, meg hogy sokan nem elég elfogadók stb. Aztán ez a két kedves csibész (akik rögtön a film elején kiskorú dílereket rabolnak ki) bár jól megy nekik, összeáll egy rossz arcú, nyilvánvalóan megbízhatatlan (fehér) börtöntöltelékkel, mert megsajnálják, ezzel aztán el is romlik minden... Általában nem szoktam véleményezni, amit nem néztem végig, de itt már az alapvetés és a kivitelezés is annyira álságos, hogy nem bízok a javulásban, kár volt időt tölteni ezzel a sorozattal. Egyébként egy "sikerregényből" készült, nem tudom, az is ilyen gyenge-e, de tulajdonképp mindegy, a sorozat biztosan az.