Közösség

Vélemény:

63 A kaptár

(2026)

Erős kezdés, elveszett befejezés

Vivi   2026.10.01 23:25
0

Nálam ez a film érdekes utat járt be. Az elején kifejezetten kíváncsi lettem, mert érezhető volt, hogy valami újat akar mutatni. A hangulata sötét, nyugtalanító, és voltak jelenetek, amelyeknél tényleg sikerült elérnie, hogy kellemetlenül érezzem magam a székben. Nem egy kiszámítható, sablonos horrorélményre számítottam, és egy darabig úgy is éreztem, hogy jó helyen járok. Aztán ahogy haladt előre a történet, nálam egyre több kérdőjel maradt. Egyre nehezebb volt követni, hogy pontosan hová akar kifutni az egész. Voltak jó ötletek, érdekes megoldások, de nem éreztem mindig, hogy ezek összeállnak egy kerek egésszé. És akkor jött a befejezés. Őszintén? Nekem egyszerűen nem volt értelme. Nem az a fajta lezárás, amin még napokig gondolkodsz, mert zseniálisan kétértelmű, hanem inkább az az érzés maradt bennem, hogy "most tényleg ennyi?". Mintha egy történet közepén egyszer csak lekapcsolták volna a villanyt. Ettől függetlenül nem mondanám, hogy rossz film. A hangulat, néhány horrorjelenet és az alapötlet miatt voltak erős pillanatai. De számomra egy film végétől azt várom, hogy lezárjon valamit, vagy legalább adjon egy olyan kapaszkodót, ami miatt megéri tovább gondolkodni rajta. Itt viszont inkább csak kérdések maradtak bennem. És sajnos nem a jó fajtából. #amásikmami