Közösség

Vélemény:

72 Utazó

(2026)

Utazó

Amira   2026.05.26 13:28
0

Az Utazó számomra azért működött ennyire jól, mert már az első percektől megteremtett egy olyan nyugtalanító hangulatot, ami végig kitartott a film alatt. Nekem különösen tetszett, hogy nem a klasszikus horrorfilmes sablonokra épített, hanem inkább fokozatosan húzta egyre szorosabbra a feszültséget. Ahogy haladt előre a történet, egyre erősebben érezhető volt az a nyomasztó érzés, hogy a szereplők hiába próbálnak menekülni, valami elől egyszerűen nincs kiút. Ez szerintem sokkal ijesztőbb, mint egy átlagos horror, mert nem csak egy-egy jelenetnél hat, hanem végig ott motoszkál a néző fejében. A film vizuálisan is nagyon erős volt, a sötét, hideg képek és az üres utak különösen jól illettek ehheza történethez. Nekem az tetszett benne, hogy a látvány nem öncélú volt, hanem folyamatosan erősítette a bizonytalanság és a félelem érzését. Az ijesztő jelenetek mellett a film pszichológiai oldalról is működött, mert nem csak azt mutatta meg, hogy mitől félnek a szereplők, hanem azt is, hogyan kezd rajtuk eluralkodni a pánik. Ettől sokkal emberibb és átélhetőbb lett az egész. Összességében nekem az Utazó egy kifejezetten jól sikerült horrorfilm volt, mert egyszerre volt feszült, sötét és végig izgalmas, ráadásul a befejezés után is megmaradt bennem az a kellemetlen, nyomasztó érzés, amit egy igazán jó horror tud kiváltani. #horrorraakadva