Közösség

Vélemény:

77 Birkakrimi

(2026)

Bégető nyomozók

Vivi   2026.05.08 10:58
1

A Birkakrimi alapötlete szerintem kifejezetten kreatív, mert ritkán látni olyan krimit, ahol maga a nyomozócsapat birkákból áll. Már emiatt is kíváncsi voltam rá, és az elején tényleg működött a film különös hangulata. A falusi környezet, a kissé abszurd humor és a klasszikus „ki a gyilkos?” vonal együtt egészen szórakoztató atmoszférát adott neki. A látvány is rendben volt, főleg a birkák animációja lett meglepően részletes és szerethető. Viszont nálam a film valahol félúton elvesztette a lendületét. A poénok egy része jól működött, másik része viszont már túl erőltetettnek érződött, mintha nem tudták volna eldönteni, hogy inkább családi vígjáték vagy igazi krimi akar lenni. Emiatt a történet néha kicsit szétesett. A nyomozás ugyan végig érdekes maradt, de a mellékszereplők közül több karakter eléggé felejthető volt, pedig a szereplőgárda alapján többet vártam. Összességében nem rossz film, egyszer mindenképp nézhető, főleg azoknak, akik szeretik a furcsa brit humort és a könnyed krimiket. Nem lett belőle nálam kedvenc, de unatkozni sem unatkoztam rajta. Inkább egy kellemes, különc moziélménynek mondanám, ami néha nagyon eltalálja a hangulatot, néha pedig kevésbé.