Közösség

Vélemény:

 

65 Gengszterosztag

(2013)

Gengszterosztag

 
dulkap   2015.02.04 21:13
0

Nem rossz film ez, de nem is jó. Az első bő egy óra még jó is volt, még ha nem is korszakalkotó a műfaján belül. De aztán a kínai negyedes jelenet környékén megállt a film és utána már csak hullámzott a szint, de sosem tudta újra csak pár percig is elérni az első óra szintjét. Hangulat megvolt a filmben, csak a forgatókönyv volt baromi gyenge. A nyitó jelenet után azt gondoltam, hogy végre egy kőkemény gengszterfilmet láthatunk, amilyen a maffia világa, ám hamar kiderül, hogy erről szó sincsen. Fordulatokról meg nem is lehet beszélni, mert szinte rögtön meg lehet mondani a filmben, hogy ki éli túl és ki nem.
Penn eleinte még jó is volt, de aztán túl ripacs lett, ami rá azért ritkán mondható el. A többi karakter meg olyan semmilyen. Se nem rosszak, se nem jók. Az utóbbi években felkapott Gosling, meg tényleg egyre inkább egykarakteres színésszé válik, pedig A hitetlen-ben többet is mutat, mint az utóbbi filmjeiben. Emma Stone meg valójában csak azért van ott, hogy valami szép is legyen a filmben.
Azt mondjuk nem értem, hogy ha már valós személyeket visznek bele a filmbe és komolyan is gondolják a filmet (nem úgy, mint QT a Brigantyk-ban), akkor miért kell a történelmet megmásítani. Ugyanúgy el lehetett volna adni ezt a filmet Cohen és Dragna neve nélkül is.