Közösség

Vélemény:

71 Alien: Covenant

(2017)

Alien: Covenant

TribeBubu   2017.05.18 20:53
2

Hát, elég érdekes egy darab. Mindenesetre azt nem értem, miért a xenomorfokkal próbálták eladni a filmet, mivel alig szerepelnek benne és nem is ők képezik a központi témát. Elég lett volna a Covenant cím oly módon, minta Prometheus esetében. Viszont annak ellenére, hogy nem azt kaptam amit vártam, nem vagyok csalódott, hanem inkább kíváncsi a könyvváltozatra és a majdani folytatásra. A kivitelezésben nem volt semmi kivetnivaló. A színészek ügyesek, Fassbender egyenesen zseni, a rendezés profi, de ez nyilvánvaló Ridley Scottnál, a zenében öröm volt hallani, ahogyan felcsengenek A nyolcadik utas: a Halál és a Prometheus dallamai is. Viszont a forgatókönyv egy kicsit olyan volt, mintha nagyon meg kellett volna nyiszálniuk. Remélem, lesz rendezői változat is. Na, meg a vizuális effektek is eltérnek a Prometheuséitól. Ridley papa stábja ott ötvözte az ember irányította bábokat a CGI-jal, (ami szerintem, ha nem is fest szenzációsan, sokkal szebb, mint általában a csak számítógépes effektekkel felépített látványelemek,) itt pedig mintha már elhagyták volna a bábozást. Egy-két esetben működött a dolog, de többnyire nekem bántotta a szemem. De a lényeg: a történet gerince újszerű, jópofa és agyalós, a katarzis pedig méltó egy sci-fi horrorhoz (annak ellenére, hogy már jó pár perccel azelőtt kiszámítható, hogy elénk tárnák.)