Vélemény:

 

61 Országúti diszkó

(2024)

Le a kalappal

 
Harper   2024.03.29 15:39
5

Én azt mondom, le a kalappal a Jake Gyllenhaal–Conor McGregor páros előtt, akik nagyon komoly bunyót tolnak ebben az új feldolgozásban. Aki jobbat tud, álljon már elő, és próbálja ki magát. Nekem van némi közöm a küzdősportokhoz lévén, hogy évekig taekwondoztam és bokszoltam is az első nagy sérülésemig, plusz azóta is nézem a profi bokszot + MMA-t. Így azt mondom, eléggé rendben van, amit csinálnak. Nem rossz az egész film, bár az igaz, hogy a 89-es eredeti sztorit ismerve a remake érzés sokat levon a végeredményből. A 2024-es változatot elsősorban a fight-fanatic tábornak ajánlanám, a hozzám hasonló küzdősport rajongóknak, mert nekik nosztalgikus fan-service abból a világból, amikor még tényleg bele lehetett futni egy verésbe bármelyik diszkóban (mondjuk nem Conor McGregoroktól). Az értékelésem a bunyók miatt négy csillag és 80%, a script és a rendezés inkább közepeske, és nagyívű alakításokat sem nagyon kapunk. De a végső üzenetem: le a kalappal a küzdő páros előtt, mert nagyon tetszetős, amit elővezetnek.

 
kabel 2024.04.02 00:02
0

Hát, nem tudom, én is közelről ismerek pár küzdősportot, de szerintem a harci jelenetek itt annyira valóságosak, mint a legtöbb akciófilmben, vagyis kb. semennyire. Ha csináltál ilyet, akkor biztos vágod, hogy mennyire kaotikus egy valódi harc és, hogy itt mennyire nem ez történik. Karakterek egy csomószor beengednek ütéseket, vagy nyilvánvaló jelekre várnak támadások és védekezések indítása előtt, vagy főszereplőnk beenged egy szúrást nulla védekezéssel (nem mintha a késes támadások így néznének ki a valóságban), a gyorsításokról nem is beszélve. Vagy lehet, félreértem, mire utalsz, amikor azt mondod, hogy eléggé rendben van, amit csináltak.

 
Harper 2024.04.02 13:05
2

Conor McGregor az egész életét végigbunyózta. Remélem, nem hiszed, hogy most ebben a filmben kaszkadőr tanácsokra (vagy akár a miénkre) lett volna szüksége? :))))))))))))))

 
kabel 2024.04.02 13:12
0

Mért számít, hogy valaki küzdősportolt vagy nem a film akciója értékelésének tekintetében szerinted? Attól még, hogy valaki autóversenyzett, lehetnek nagyon gagyik az autós jelenetek a filmjében, nem?

 
Harper 2024.04.02 13:17
1

Nagyon sokat számít! Ha valaki éveken keresztül professzionális szinten, (világbajnokságokon győzve) űz egy küzdősportot, az talán tud kicsit verekedni. Nem gondolod?? :))))))

 
kabel 2024.04.02 13:20
0

Nem arról beszélünk, hogy tud-e verekedni, hanem arról, hogy a film harci jelenetei jól összerakottak-e. Én ezt kritizáltam, az lényegtelen bokszoló-e vagy sem, ha a jelenet nem jól koreografált/vágott/jó tempóban mozog. Gondolom, te sem gondolod, hogy valóban harcoltak a színészek egymással, nem?

 
Harper 2024.04.02 13:26
0

Elég jól megállapítható minden filmnél, hogy akik bunyóznak, azok valódi verekedők (valamilyen küzdősportot folytatók), vagy sem. Ha bokszoltál, tudod, milyen ütéskombinációk léteznek, hogyan történnek az elhajlások, és például, hogy a homlokhoz tett kezek a védekezésben milyenek kell hogy legyenek stb., stb. És kb. ugyanez a rúgásoknál is. Ha ezt látod a filmeken is, akkor oké a dolog. Ha nem, akkor csak bénázás folyik. Nos, a 2024-es filmben a végén Conor McGregor és a Gyllenhaal egy klasszikus MMA-küzdelmet folytat (de boksz elemekkel), fogásokkal, némi földharccal. Ezen látszik, hogy rendben van. Szerintem szakmailag oké. Mondjuk annyi bunyóval a háta mögött a jó öreg Conor nem is tudná rosszul csinálni szerintem.

 
kabel 2024.04.02 13:40
0

Az utolsó csépelés tényleg talán a legközelebb volt egy jó MMA meccshez, de az előtte lévő bokszolások nagy része nagyon láthatóan gyorsított, és kicsit CGI hatású volt, szerintem.