73% 32 szavazat
A nevem Loh Kiwan

A nevem Loh Kiwan

로기완
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
18
Szereplők (18)
30
Képek (30)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

FILMINFÓ

Az Észak-Koreából való disszidálása után Loh Kiwan azért küzd, hogy menekültstátuszt kapjon Belgiumban, ahol találkozik egy kiábrándult nővel, aki már minden reményét elvesztette.

(Hupka Adrián)

Rendező: Kim Hee Jin
Író: Hae Ji Cho
Forgatókönyvíró: Kim Hee Jin
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2024.02.19. | Netflix (2024.03.02.)

Hol nézheted

 
2024.03.23 Fikatours_blogger

legújabb vélemény

A történet egy életrajzi drámának indul, később akciófilmbe vált, majd egy szappanoperába illő jelenettel zárul. Rémesen túlirt a forgatókönyv, pedig a téma ígéretes, a karakterek jók. Még egy észrevétel: 2024-ben úgy tenni, mintha még nem találták volna fel a mobiltelefont, bosszantó hiba.

0
 
2024.03.02 Kinga Kecskeméti

Fájó szívvel – de ez nagy csalódás

Mikor megláttam Song Joong-ki (Loh Kiwan) arcát a plakáton, felcsillant a szemem. Híres szerepei: A farkasfiú, The Innocent Man, Sungkyunkwan Scandal (Csábmester), Descendants of the Sun (Yoo Shi-Jin parancsnok), Arthdali krónikák (Eunseom, Saya kettős szerepe), A maffia ügyvédje (Vincenzo). Így azt gondoltam, íme, egy remek új film, ráadásul egy nagyon komoly téma az Észak-Koreából menekült fiatalember sorsáról. Jól is kezdődött, de aztán teljesen elkanyarodott a film más irányba, az alvilág, a drogozás, egy zavaros szerelem(?). Túl sok volt ez nekem, az eredeti főszál vakvágányra került, szegény Song Joong-ki is csak téblábolt utána, mint egy szomorú kisfiú, nem találta a helyét ebben az elcsúszott szerepben. Esküszöm, kétszer is rákerestem az adatlapra, mert nem hittem el, hogy ezt koreaiak írták, rendezték, nagyon amerikássá fajult. Mindent elviseltem volna, de az utolsó fél óra teljesen kiverte nálam a biztosítékot. Az összes létező klisét, csöpögős happy endet felsorakoztatták, ez minden volt, csak nem koreai stílus. Nagyon elvették a kedvem, még kedvenc „Csábmesterem” se tudta ezt a filmet a csalódástól megmenteni.

0