Ügyeletes hősök

Ügyeletes hősök

중증외상센터
Érdekességek

Megismerhetjük egy egyetemi kórház traumatológusainak elit csapatát, amelyet a zseniális orvos, Baek Kang-hyeok vezet.

(Hupka Adrián)

Rendező: Do-yun Lee
Forgatókönyvíró: Tae-Kang Choi, Hyun Kyung So
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2025.01.24. | Netflix (2025.01.24.)

Sorozat áttekintés

1. évad (2025) - 1 epizód

Shin Ha-Young
Shin Ha-Young

2025.02.04 szemtelen

Empatikus orvosi K-dráma

Egy új orvosi drámasorozat van a kínálatban, ami ezúttal súrolja még az akció- és kalandfilm kategóriát is. Levegőt venni is nehéz a sodró lendületű, futkározó orvosok – szuperhősök – világában, aminek története elvisz minket egy hektikus sürgősségi osztálytól egészen Dél-Szudánig. Dr. Baek Gang-hyeok egy arrogáns, zseniális sebész, aki pontosan tudja, mi a baj, és pontosan mit kell tennie. Karaktere azonnal szerethető, személye a kórház részévé válik kivételes sebészeti készségei alapján. Annak ellenére, hogy ez egy hatalmas orvosi dráma klisé, újszerű műfajforradalma és modern stílusa meglehetősen lenyűgöző. A siker titka az izgalom és a humor egészséges egyensúlyában rejlik, a véresen komor jeleneteket sikerrel oldják a komédia eszközeivel, amitől megnyerő és emlékezetes alkotás válik belőle. Hasonlóan élvezetes és jól működik a karakterek közötti konfliktus és harmónia szituáció, a hangos irigységtől a vicces párbeszédekig remek arányokkal működik az orvosi K-drámában. Nem szabad túl komolyan venni, és nem érdemes nagyon lekezelni, itt minden történetnek nagy súlya van, és egy jó ritmusú, érdekes néznivaló!

Tragikus

Dr. House koreai módra. Csak House vicces volt, ez viszont egy komédia. De gondolom ,Koreában kell a hősideál. Mindenki huszadrangúan sápítozik, rinyál és kiabál.