80% 58 szavazat
99 frank

99 frank

99 francs
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
29
Szereplők (29)
7
Képek (7)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

A 99 frank című életrajzi film Octave Parango, a fantáziadús hirdetés-tervező életét mutatja be, ami egyaránt volt megspékelve sikerrel, szeretettel és nyomorral.

(dulkap)

Ország: Franciaország
Premier: 2007.09.26.
Jean Dujardin
Jean Dujardin
Elisa Tovati
Jocelyn Quivrin
Jean Dujardin
Jean Dujardin
Elisa Tovati
Vahina Giocante
Jean Dujardin
Jean Dujardin
 
2019.09.14 Berto49

legújabb vélemény

A reklám világa

Az egész film olyan, mint egy elnyújtott videoklip. Invenciózus munka, meghökkentő, szürrealisztikus képekkel mutatja be az életünket teljes mértékben behálózó reklám tudatunkba beférkőző hatását. A marketingfogások által ellenállhatatlan kényszert érzünk mindig új és új termék megvásárlására. Oliver, a főhős (Jean Dujardin) a drog által felturbózott állapotában eredményesen végzi a shoppingra ösztönző reklámfogások készítését. Örültem amikor a regényből készített filmváltozat írójának a nevét felfedeztem, mert az „Oona és Salinger” című könyve tetszett. Hasonló jellegű művet vártam, de csalódnom kellett. A film üzenetét vastagon aláhúzza a végén hallható összegzés: az UNESCO kutatása alapján a reklámra fordított elképesztően magas összeg 10 százaléka meg tudná szüntetni a Földön az éhínséget! Álnaív kérdés: ha ez igaz, miért nem tesznek így?!

0
 

Egy kis kiegészítés: Beigbeder könyve (és nem novellája!) 2000-ben jelent meg franciául. Magyarul Bayer Antal fordításában "1999, - Ft" címen, 2003-ban jelent meg az Európa Kiadónál.Szerző: Berto49

#1
 

A filmet Párizsban, Seine-et-Marne-ban és a venezuelai Canaima National Park-ban forgatták. Szerző: dulkap

#2
 

Vincent Cassel, Mathieu Kassovitz és Edouard Baer neve is felmerült a főszerepre. Szerző: dulkap

#3
 

A film Frédéric Beigbeder azonos című novellája alapján készült.Szerző: dulkap

#4