Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 01.

legújabb vélemény

Taxisként az élet...

Újfent Jarmusch, akiben szintén nem csalódtam, hiszen az eddig megtekintett filmjei után az Éjszaka a Földön is csak azt tudom mondani, mint korábban: remek alkotás, már-már mestermű. Pedig egy szkeccs-filmről van szó, ahol akarva-akaratlanul is fennáll a veszélye annak, hogy az egyes szegmensek színvonala váltakozó. Mielőtt azonban az egekbe emelném az egyik kedvenc rendezőmet, gyorsan leszögezném: az Éjszaka a Földön című filmjében is jelen van a színvonal váltakozása, maximum nincsenek akkora kilengések, mint például a Kávé és cigaretta esetében (igaz, abban kilenc kisfilm tevődött össze, itt csak öt). Az öt szegmens közül a másodikat (New York) és a negyediket (Róma) emelném ki mindenké... több»

 
Berto49   2018. 03. 16.

Sokakkal ellentétben nekem nem tetszett ez az öt részből álló Jim Jarmusch-szkeccsfilm! Nyögvenyelősen kínlódtam végig, mert se füle se farka történetek. Roberto Benigni zsenialitása számomra ebben a részben erősen megkérdőjelezhető, nem igazán volt emlékezetes az alakítása. Az unalom sötétszürke fellege mind az öt epizódot beárnyékolta. Egyre inkább erősödik bennem az az érzés, hogy ennek a híres rendezőnek a filmjeitől is őrizkednem kell. A kritikákra jellemző ízlés-terror a tetszési indexemet nem befolyásolja. Szerencsére azért találok olyan filmeket is, amelyeket zseniálisra tudok értékelni. Nálam Jarmusch még nem érte el, sőt erős a gyanúm, hogy nem is fogja elérni.


 
ANdraS   2017. 06. 16.

Hát ez egy igazi klasszikus darab, a filmnek talán nincs egyetlen hibája sem, a színészek tökéletesek és a helyszínek válogatása jobb nem is lehetett volna.

 
Tapsi Hapsi   2015. 03. 24.

Nem tudok sokat mondani a filmről, de azt csupa nagybetűvel mondanám! KÖTELEZŐ MEGNÉZNI! Szavakkal nem is írható le, milyen mélységekbe viszi le és onnan hogyan hozza vissza az ember lelkét, bármelyik jelenet is! Olyan mérvű önvizsgálatra sarkallja az embert, ami csakis előnyére válhat bárkinek, anélkül, hogy a pokol bugyrait, személyesen kéne bejárja a néző.

 
Hitman   2015. 01. 14.

Nagyon ott van, ahol kell...még egy kis kozmopolita hangulat az internet előtti időkből, tényleg működik. Nekem nagy kedvencem....

A film összbevétele 2 023 808 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg a film címe az öt város nevének egybeírása lett volna a következőképpen: "lanewyorkparisromehelsinki".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Roberto Benigni dialógusainak többsége improvizáció volt, nem szerepeltek a forgatókönyvben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Corky szerepét kimondottan Winona Ryderre írta Jarmusch.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.