Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 04. 01.

legújabb vélemény

Taxisként az élet...

Újfent Jarmusch, akiben szintén nem csalódtam, hiszen az eddig megtekintett filmjei után az Éjszaka a Földön is csak azt tudom mondani, mint korábban: remek alkotás, már-már mestermű. Pedig egy szkeccs-filmről van szó, ahol akarva-akaratlanul is fenn... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 03. 16.

Sokakkal ellentétben nekem nem tetszett ez az öt részből álló Jim Jarmusch-szkeccsfilm! Nyögvenyelősen kínlódtam végig, mert se füle se farka történetek. Roberto Benigni zsenialitása számomra ebben a részben erősen megkérdőjelezhető, nem igazán volt ... több»


 
ANdraS   2017. 06. 16.

Hát ez egy igazi klasszikus darab, a filmnek talán nincs egyetlen hibája sem, a színészek tökéletesek és a helyszínek válogatása jobb nem is lehetett volna.

 
Tapsi Hapsi   2015. 03. 24.

Nem tudok sokat mondani a filmről, de azt csupa nagybetűvel mondanám! KÖTELEZŐ MEGNÉZNI! Szavakkal nem is írható le, milyen mélységekbe viszi le és onnan hogyan hozza vissza az ember lelkét, bármelyik jelenet is! Olyan mérvű önvizsgálatra sarkallja a... több»

 
Hitman   2015. 01. 14.

Nagyon ott van, ahol kell...még egy kis kozmopolita hangulat az internet előtti időkből, tényleg működik. Nekem nagy kedvencem....

 
mártilány   2014. 11. 13.

Nekem nagyon tetszett, kitűnő és különleges hangulatú film, egészen elbűvölő alakításokkal és aláfestőzenével.

A film összbevétele 2 023 808 dollár volt (imdb.com).

 

Eredetileg a film címe az öt város nevének egybeírása lett volna a következőképpen: "lanewyorkparisromehelsinki".

(ArpiHajdu és Réci)
 

Roberto Benigni dialógusainak többsége improvizáció volt, nem szerepeltek a forgatókönyvben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Corky szerepét kimondottan Winona Ryderre írta Jarmusch.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jim Jarmusch a forgatókönyvet mindössze nyolc nap alatt írta meg.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Helsinkiben játszódó részben a taxisofőrt Mikának, az egyik utast pedig Akinak hívják, amely a Kaurismaki fivérekre utal. Jim Jarmusch elmondása szerint a Helsinki epizód egy tisztelgés a Kaurismaki-tesók felé.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.