Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
60%

A Karantén Zóna (2022)

A Karantén Zóna
Filmadatlap
 
33
Szereplők
5
Vélemények
5
Képek
3
Videók

Galéria (5)

Pásztor Erzsi
Előd Álmos

Videók (3)

 
erahurka   2022. 07. 20.

legújabb vélemény

0

Értem hogy különálló kisfilmek gyűjteménye de azért valami közös pont jó lett volna, apró utalások néhány sztori közt. Az első háromnál azt éreztem hogy kicsit se fülük se farkuk, mintha a csattanó előtt lett volna végük. A Pannis jó poén volt, az ut... több»

 
Eastern79   2022. 07. 02.

0
Kis magyar szürreál

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

A Karantén zóna az utóbbi évek egyik legjobban sikerült és legszórakoztatóbb hazai alkotása. A közösségi finanszírozás segítségével létrehozott produkció a misztikum és a transzcendens jegyében a testhorror partvonaláig is elmerészkedik, miközben remek dialógusaival, érdekes, olykor meghökkentő történeteivel boncolgatja a lélek rejtelmeit és a karantén korszakkal megjelenő problémákat. Remek atmoszféra-teremtés és kiváló színészi játék teszi teljessé, hogy végül egy szürreális utazássá váljon. A hazai filmgyártás egyik gyöngyszeme.

 
SzupiMester   2022. 07. 04.

0

Örültem neki , hogy nem egy 2 órás film.

 
fester   2022. 06. 27.

0

Nekem kifejezetten tetszett, hogy néha elrugaszkodtak a valóságtól. Néhány szkeccs gyengére sikeredett, de a kíváncsiságom miatt maradtam végig és megérte megnézni. Ajánlom.

 
kodin1   2022. 06. 26.

0

Közepesnek mondanám. Vannak érdekes ötletek és jó szituációk, de van, hogy unalmas és a tanulság szájbarágása minden jelenet végén kissé erőltetett. De ettől függetlenül még nézhető.

 

A filmet teljes mértékben saját finanszírozásból fedezték a készítők.

(Hupka Adrián)
 

A film forgatását 2020 szeptemberében kezdték el, viszont a járványügyi helyzet és a korlátozások miatt csak 2022-ben kerül bemutatásra. Az utómunkálatok a viszontagságok miatt januárban értek véget.

(Hupka Adrián)
 
Tegyük hozzá, első- és függetlenfilmes mivoltához képest így is rendkívül összetett vállalást valósít meg javarészt sikeresen A Karantén Zóna, így a stáblistával együtt is mindössze 78 perces játékidőt még akkor is érdemes rászánni, ha egy-egy rövidfilmje közhelyesnek vagy szimplán kevésbé érdekesnek tűnik. Korlátait pedig értelmezhetjük úgy, hogy elsősorban időkapszulaként tekintünk rá: elvégre amikor megszületett, még mi is csak a folyamatos home office-t, otthonmaradás-kampányokat és érintkezésmentes házhozszállítást érzékeltük a karanténból. több»