70% 68 szavazat
A lét elviselhetetlen könnyűsége

A lét elviselhetetlen könnyűsége

The Unbearable Lightness of Being
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
31
Szereplők (31)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
2
Érdekességek (2)
5
Díjak (5)
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A cseh agysebész, a folyton szoknyák után kujtorgó Tomas nõül veszi Terezát. De nem tudja otthagyni régi szeretõjét, Sabinát sem. Bemutatja egymásnak a két nõt, de a háromszög amúgy is zaklatott életébe beleszól a történelem, a történet ugyanis az 1968-as "prágai tavasz" idején játszódik.

(alexxx)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1999.10.14.
 
2016.11.24 mártilány

legújabb vélemény

A lét elviselhetetlen könnyűsége az egyik kedvencem, és azok közé a könyvek közé tartozik, amit biztos, hogy egy széfbe zárnék a filmesek elől, és kár, hogy nem tették azt. Ez egy mesteri módon megírt könyv, de nem szól filmnyelven, és ez az adaptáción is megérződött.

0
 
2015.07.25 jazzy

nagyon hatásos film, engem ugyanúgy magával ragadott mint a regény. filozofikus, nagyon érdekes egzisztenciális kérdéseket vet föl, tökéletesen prezentálja a bizonytalanságot, ami a szereplők sajátja. a színészeket remekül is válogatták össze.

0

A film összbevétele 10 006 806 dollár volt (imdb.com).

#1
 

Daniel Day-Lewis egy interjúban elárulta, megbánta, hogy elvállata a filmet, mivel nem volt még rá megfelelően felkészülve. Például nem érezte hitelesnek, hogy cseh akcentussal beszél, anélkül, hogy megtanult volna csehül.Szerző: ArpiHajdu és Réci

#2