Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
80

A lét elviselhetetlen könnyűsége (1988)

The Unbearable Lightness of Being
Filmadatlap
 
31
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
Videók
 
mártilány   2016. 11. 24.

legújabb vélemény

A lét elviselhetetlen könnyűsége az egyik kedvencem, és azok közé a könyvek közé tartozik, amit biztos, hogy egy széfbe zárnék a filmesek elől, és kár, hogy nem tették azt. Ez egy mesteri módon megírt könyv, de nem szól filmnyelven, és ez az adaptáción is megérződött.

 
jazzy   2015. 07. 25.

nagyon hatásos film, engem ugyanúgy magával ragadott mint a regény. filozofikus, nagyon érdekes egzisztenciális kérdéseket vet föl, tökéletesen prezentálja a bizonytalanságot, ami a szereplők sajátja. a színészeket remekül is válogatták össze.

A film összbevétele 10 006 806 dollár volt (imdb.com).

 

Daniel Day-Lewis egy interjúban elárulta, megbánta, hogy elvállata a filmet, mivel nem volt még rá megfelelően felkészülve. Például nem érezte hitelesnek, hogy cseh akcentussal beszél, anélkül, hogy megtanult volna csehül.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.