Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
91

A mi Kodályunk

A mi Kodályunk
Filmadatlap
 
7
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
daportal   2020. 03. 13.

legújabb vélemény

Azon túlmenően, hogy nagyon jó hangulatú film, nekem szinte teljesen új oldaláról mutatkozott be a zeneszerző maga. Ritkán mondom ezt, mivel a dokumentumfilmek többségében egyszerűen untatnak, de ez kötelező darab, szinte képes megszerettetni az emberrel újra a klasszikus zenét.

 
Tchiva   2020. 03. 12.

Nagyon tisztelem Kodály életművét, de mindig is az volt a gondom, hogy munkásságát mindig eléggé unalmasan mutatták be, mintha csak az akadémikusi körökben lenne izgalmas az ő személye. Ez a dokumentumfilm azonban épp az ellenkezőjére világít rá. Nagyon vagány és nagyon izgalmas!


 
Gwen   2018. 09. 18.

Kodály zenéjéért nem rajongok, nem találom elég fülbemászónak a dallamait, de mindig is érdekes figurának tartottam, akiről kevés szó esik az iskolai tananyagban, mi több, külföldön sokkal nagyobb elismerésnek örvend. Azt hiszem, illik ismerni a munkásságát, és megérdemli, hogy tudjuk, hogyan lett világszerte elismert zenetudós. Ez a film kicsit közelebb hozta hozzám, úgy érzem, az "emberi" oldalát is megismerve még nagyobb büszkeséggel tölt el, hogy volt egy Kodályunk.

 
hogerr   2015. 10. 06.

Nem vagyok dokumentumfilm rajongó, mégis úgy gondolom, jó, ha tudunk egy-két dolgot nemzetünk nagyjairól. A mi Kodályunk nem túl hosszú, és nem is annyira unalmas, mint amilyenre számítottam. Sok érdekes információt megtudtam a zeneszerzőről. Szerintem érdemes adni neki egy esélyt, jobb és izgalmasabb, mint egy wikipédia szócikk.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.