Amióta csak az eszemet tudom, okos akartam lenni - hallható Brian Jackson vallomása A nagy kvízválasztó elején. A munkáscsaládból származó diáknak sok bizonyítanivalója van a Bristol Egyetem elsőéveseként. Bulik, tüntetések, bűzös koleszszobák és állandó fűszag közepette… Több

A nagy kvízválasztó (2006) a MAFAB közösségének véleménye alapján mókás, kissé „gyíkos”, tiniknek szóló felnövéstörténet, amely az egyetemi kvízvilágot romantikus háromszöggel kapcsolja össze. Tom Vaughan filmjének főbb szerepeiben James McAvoy, Rebecca Hall, Alice Eve és Dominic Cooper látható, mellettük Benedict Cumberbatch is feltűnik. A munkáscsaládból érkező Brian Jackson a Bristoli Egyetem elsőéveseként egyszerre készül a televíziós kvízre, szeretné meghódítani Alice-t, és egyre nehezebben igazodik el a lázadó Rebecca mellett. A filmet a MAFAB.hu-n 4 értékelés alapján többnyire pozitív fogadtatás övezi, tetszésindexe jelenleg 65%. A nézői benyomás szerint a film könnyed, kissé esetlen tinédzserhangulatát különösen az emeli, hogy ma már befutott színészek korai alakításait vonultatja fel. Jelenleg az HBO Max kínálatában érhető el.
Hirdetés
IMDB értékelés:
6.7/10
Rendező: Tom Vaughan
Író: David Nicholls
Író: David Nicholls
Zene: Blake Neely
Szereplők: Benedict Cumberbatch, James McAvoy, Charles Dance, Rebecca Hall, Dominic Cooper, James Corden, Mark Gatiss, Alice Eve
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Egyesült Királyság
Premier (HU): 2007.10.09. | HBO Max (2022.06.07.)

A képen: Benedict Cumberbatch
A képen: Alice Eve
James McAvoy
A film összbevétele 210 128 dollár volt (imdb.com).
Annak ellenére, hogy Catherine Tate játsza Brian anyját, a való életben csak 11 évvel idősebb James McAvoy-nál.