81% 217 szavazat
A párizsi mumus

A párizsi mumus

Un monstre à Paris
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
17
Szereplők (17)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum
Deku  

FILMINFÓ

Párizs, 1910-et írunk. Pánik uralkodik mindenütt, hiszen egyre nagyobb az árvíz és ráadásul egy szörnyeteg ólálkodik a város falai közt. A rendíthetetlen Maynott rendőrparancsnok és emberei éjt nappallá téve a szörnyre vadásznak, eddig sikertelenül. Úgy tűnik, hogy a Montmartre-i kabaré, a The Rare Bird reflektorfénye nem is lehet olyan rossz hely a rejtőzködésre, ahol egyébként a talpraesett énekesnő, Lucille a sztárattrakció. A nagy kalandba akaratlanul belekeveredik a félénk kaszanova, Emile, és Raoul, a simamodorú kifutófiú. Összefogva a melegszívű kabarésztárral, Lucille-lel, és egy különc tudóssal és annak csupaész majmával, közösen próbálják megmenteni a nem is olyan félelmetes szörnyet, Frank Urat a város kegyetlen rendőrparancsnokától.

Rendező: Bibo Bergeron
Forgatókönyvíró: Bibo Bergeron, Stéphane Kazandjian
Ország: Franciaország
Premier (HU): 2012.01.26.
 
2020.12.04 Interfectorem Sabnock

legújabb vélemény

Gyönyörűen megrajzolt karakterek és zseniális történet. Össze is áll egy szuper családi, egész estés mozivá. Egyszerre izgalmas és szívet melengető, ami minden korosztályt mosolyra késztet. A betétdalok pedig az extra, ami szinte belesimul az egészbe, így ad egy egészet, ami egy kisebb csoda.

2
1
 
2017.09.24 Deku

Nem akart ez a film több lenni és ez nagyszerű volt, aki sokat markol keveset fog alapon ment és mivel nem akart sokat nagyszerű lett. Nem volt tele klisékkel, sablonokkal. Remek lett.

0
 
2019.07.25 Ms. Akárki

Kifejezetten tetszett. Főleg a betétdalok miatt. Sokszor hallgatom még ma is. Musicales romantikus vonulatával, bár első nézésre is nagyon izgalmas volt. Az animáció is kifejezetten látványos. És hogy pont egy bolhának van ilyen szép zenéje, az nagyon érzelmes sokszor.

0
 
2016.08.13 tvmérnök

A képi világa valóban szép. A zenék sem rosszak benne, a történet aranyos. Lehetne benne több izgalom, dráma vagy fordulat. Sajna kicsit kiszámítható .DE vasárnap délutánra elmegy.

0
 
2015.06.07 Mr. Z

Nagyon aranyos és sokat mondó mese. Tetszik a mondanivalója és az, hogy egyáltalán van neki. Másra számítottam az elején és meglepetésként ért, hogy ki is valójában a párizsi mumus de tetszett :)

0

A film összbevétele 23 511 538 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A filmvégi ajánlásnál ez olvasható: " to my Father" (Édesapámnak).Szerző: tvmérnök

#2
 

A kilencven perces filmhez olyan sztárok kölcsönözték hangjukat, mint Vanessa Paradis, Gad Elmaleh, François Cluzet .Szerző: tvmérnök

#3