Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
2
Videók
A tábornok
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 06. 27.

legújabb vélemény

Patton tábornok meg ért egy misét és egy filmet is. Nem volt ő jó sem rossz sem és semleges meg végképp nem. A film végig követi a makacs tábornok második világháborús cselekedeteit. Kicsi szatirikus ábrázolásmódja és hangulata miatt Patton mint áldozat nyilvánul meg de sejlik benne a szadista énjének bemutatása is ami kiegyenlíti a mérleget. Amúgy nem unalmas és nézhető persze vannak benne hullámok és el lehet kalandozni bizonyos részeknél de a Tábornokot alakító színész nagyon jól játssza a szerepét. A harctéri jelenetek is látványosak és valósak hiszen 70 ben még CGI-jal nem babráltak. Nekem tetszett de én szeretem a történelmi filmeket. Aki annyira nincs oda értük annak semleges egyszer megnézhetős film lesz csak.

 
Berto49   2018. 09. 18.

Megtartani a fegyelmet és a figyelmet

Inkább életrajzi, mint háborús film, de mivel George Patton zseniális hadvezér volt a róla szóló filmben nyilván sok harci jelenet is van. Egy kis hiányérzetem van, ez pedig a németországi rejtélyes mozzanatokkal teli halálának bemutatása. Átgondolva részben érthető is, hiszen a máig tisztázatlan(?) körülmények miatt a sok feltételezés közül egyik verziót sem akarták az alkotók hitelessé tenni. Az viszont biztos, hogy ha a „fekete notesz” tartalma napvilágra kerül, az USA, sőt az egész háború utáni világ politikai eseményei másként alakulnak. Fogalmam sincs, hogy mennyire hiteles az a statisztika amely összefoglalja a Patton vezérelte 3. Amerikai Hadsereg tevékenységét, de a hadtörténetben e... több»


 
Laci000   2015. 06. 02.

Kifogástalan alkotás. Akár háborús körkép is lehetne Afrikától az Ardennekig. A háború mindig borzalmas - minden időben. A politika hihetetlen módon áthatja és áthatotta, ez remekül átjött számomra a film megtekintése közben.

 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 18.

Megfogó, kemény történelmi dráma megfogó jelenetekkel és történéssel. Mélyreható, erős film kiváló színészi alakítással. A műfaj kedvelőinek tetszeni fog.

 
Ballerz93   2015. 11. 04.

Ritka pörgős és ritka akció dús film, az unalom messze elkerült szerencsére. A történettel, amit írtak egész jól átadja a hangulatot. Erős alkotás. Ezzel a filmmel nem lehet betelni.

A film összbevétele 61 700 000 dollár volt (imdb.com).

 

Patton tábornok címmel jelent meg VHS-en és DVD-n, a második szinkron a Videocox Stúdióban készült. (iszdb.hu)

(TB)
 

1971-ben a filmet hét Oscar-díjat kapott, közte négyet a „legfontosabb” kategóriába sorolnak.

(Berto49)
 

1986-ban egy televiziós produkció témája volt a tábornok utolsó napjainak története, Pattont ebben is George C. Scott alakította.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.