Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Vélemények: A tábornok (1970)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
dailyfilmsan   2019. 06. 27.

legújabb vélemény

Patton tábornok meg ért egy misét és egy filmet is. Nem volt ő jó sem rossz sem és semleges meg végképp nem. A film végig követi a makacs tábornok második világháborús cselekedeteit. Kicsi szatirikus ábrázolásmódja és hangulata miatt Patton mint áldozat nyilvánul meg de sejlik benne a szadista énjének bemutatása is ami kiegyenlíti a mérleget. Amúgy nem unalmas és nézhető persze vannak benne hullámok és el lehet kalandozni bizonyos részeknél de a Tábornokot alakító színész nagyon jól játssza a szerepét. A harctéri jelenetek is látványosak és valósak hiszen 70 ben még CGI-jal nem babráltak. Nekem tetszett de én szeretem a történelmi filmeket. Aki annyira nincs oda értük annak semleges egyszer megnézhetős film lesz csak.

 
Berto49   2018. 09. 18.

Megtartani a fegyelmet és a figyelmet

Inkább életrajzi, mint háborús film, de mivel George Patton zseniális hadvezér volt a róla szóló filmben nyilván sok harci jelenet is van. Egy kis hiányérzetem van, ez pedig a németországi rejtélyes mozzanatokkal teli halálának bemutatása. Átgondolva részben érthető is, hiszen a máig tisztázatlan(?) körülmények miatt a sok feltételezés közül egyik verziót sem akarták az alkotók hitelessé tenni. Az viszont biztos, hogy ha a „fekete notesz” tartalma napvilágra kerül, az USA, sőt az egész háború utáni világ politikai eseményei másként alakulnak. Fogalmam sincs, hogy mennyire hiteles az a statisztika amely összefoglalja a Patton vezérelte 3. Amerikai Hadsereg tevékenységét, de a hadtörténetben e... több»


 
Laci000   2015. 06. 02.

Kifogástalan alkotás. Akár háborús körkép is lehetne Afrikától az Ardennekig. A háború mindig borzalmas - minden időben. A politika hihetetlen módon áthatja és áthatotta, ez remekül átjött számomra a film megtekintése közben.

 
vargaeszter82@freemail.hu   2015. 11. 18.

Megfogó, kemény történelmi dráma megfogó jelenetekkel és történéssel. Mélyreható, erős film kiváló színészi alakítással. A műfaj kedvelőinek tetszeni fog.

 
Ballerz93   2015. 11. 04.

Ritka pörgős és ritka akció dús film, az unalom messze elkerült szerencsére. A történettel, amit írtak egész jól átadja a hangulatot. Erős alkotás. Ezzel a filmmel nem lehet betelni.

 
Keiichi Tsuchiya   2016. 02. 18.

Klasszikus háborús film, de számomra nem tartozik a legnagyobbak közé (mint a Halál ötven órája, vagy A híd túl messze van). Alapvetően az életrajzi film és a háborús film határán mozog, ami kicsit egyenlőtlenné is teszi, meg darabossá. Minden esetre Patton megformálása zseniális volt benne.

 
ordas   2015. 04. 14.

Nagyon jó film, bár érezhetően elég régi. Ez nem csak a képi megformáláson látszik, ami egyébként szerintem egész jó a korhoz képest, hanem azon is, hogy kicsit egyoldalúan mutatja be az eseményeket. Azért nem egészen, mert Patton karakterét nem önti le cukormázzal. De ha ez a film ma készülne, szerintem biztos, hogy több problémás dolgot is bele vettek volna, amit nem olyan kényelmes a háborús hőssel kapcsolatban tárgyalni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.