Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A tévedés áldozata (1956)

The Wrong Man
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
20
Képek
1
Videók

Galéria (20)

Videók (1)

 
Filmbarát73   2021. 05. 11.

legújabb vélemény

0

A film pikantériája talán az volt, hogy igaz történeten alapul. Egyes kamerajelenetekkel pedig megleptek. Azon is eltűnődtem, hogy egy fatális tévedés, mennyire meg tudja pecsételni az ember sorsát...

 
hansi13   2020. 12. 11.

0

Henry Fonda remek alakítást hozott, Hitchcock pedig egy tőle mondhatni kissé szokatlan filmet, de alapvetően jó értelemben. Ehhez nincs is nagyon mit hozzáfűzni, legendás rendező legendás castinggal, nem is csoda, hogy egy klasszikus született a dologból. Régi nagy kedvenc, amit épp itt lenne az ideje újranézni.

 
tbelina29   2017. 04. 05.

0

Nem ez a rendező legismertebb darabja, de szerintem ez Hitchcock legjobb filmje. Érett, izgalmas, jól megírt és rendezett sztori.

A film összbevétele 2 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film története a valóság és a fikció elegye. Ahogy azt Alfred Hitchcock rendező jelzi is a film elején, egy 1952-es eseményt vesz alapul, amelyet a Life magazinban olvasott.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A 8. Hitchcock film, melnyek operatőre Robert Burks volt.

(Bogi87)
 

A filmet Alfred Hitchcock még a Warner Bros. cégnek forgatta, ámde utána visszatért a Paramount Pictures-höz.

(citizenfour99)
 

A filmben több jelenet is börtönben játszódik, méghozzá egy valódi Queens-i börtönben. Henry Fondanak a filmben egy valódi elítélt szól oda : "Téged miért hoztak be, Henry?".

(citizenfour99)
 

"Mikor Hitchcockkal dolgoztam, a hátterek annyira élethűek voltak, hogy bele akartál volna sétálni, mert azt hitted, háromdimenziósak." Henry Fonda a díszletekről

(Menyét Ibolya)