Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
77

Hosszú, forró nyár (1958)

The Long, Hot Summer
Filmadatlap
 
18
Szereplők
3
Vélemények
24
Képek
4
Videók
 
Berto49   2017. 08. 23.

legújabb vélemény

A főcím szerint Faulkner írása alapján készült, de alaposan átírhatták, mert Faulkner nem ilyen szirupos befejezésekről híres. A Hamlet [Tanyán] c. regény nyomán készült. Valódi sztárparádé; Paul Newman, Joanna Woodward, Orson Welles, ennek ellenére éppen csak az „elmegy” kategóriába sorolható, igaz, hozzá kell tenni, hogy 1958-ban Hollywoodban készült.. Sorozat is készült belőle, itthon nagy siker volt,, még Ben Quick-es trikókat is piacra dobtak, Roy Thinnes arcképével Valamikor a hatvanas évek közepén adták.

 
Nik   2016. 04. 14.

Ez egy filmklasszikus, mindenkinek látnia kell. Nagyon erősek a színészi játékok, az operatőri megoldások fantasztikusak. A történet sem elcsépelt, jól megírt dialógusokkal emelték a készítők a színvonalat.


 
pepetherock   2015. 09. 25.

Jó film, meglepett, hogy mennyire élveztem, mivel nem rajongok a régi filmekért. Teljesen értettem, átéreztem, izgultam és mosolyogtam az egészen.

A film összbevétele 2 853 700 dollár volt (imdb.com).

 

Az álompárként emlegetett Joanne Woodward és Paul Newman házassága ötven évig, a színészlegenda haláláig tartott. Kevesen tudják, hogy Joanne már a második felesége volt, az első Jackie Witte volt. Ebből a házasságból egy fia született, Scott, aki 1978-ban kábítószer-túladagolásban halt meg. Felelősnek érezve magát elhanyagolt fia haláláért drogmegelőző központot alapított, melynek busás bevételét jótékony célokra fordította.

(Berto49)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.