Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
77

American Graffiti (1973)

American Graffiti
Filmadatlap
 
31
Szereplők
2
Vélemények
16
Képek
2
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2017. 04. 16.

legújabb vélemény

Egy éjszaka Modestóban

A film, amelynek az is lehetne a címe akár, hogy "Egy éjszaka Modestóban", vagy valami hasonló, hiszen közel 110 percen keresztül nézhetjük, ahogy pár kisvárosi fiatal a '60-as években hogyan tölti utolsó szabad éjszakáját, mielőtt belevágna élete nagy kalandjába, amelyet főiskolának hívunk. Ugyanakkor az American Graffitit is találó cím, hiszen az egész film olyan, mintha a sok kis történet egy nagy képpé (vagy: graffitivé) állna össze. Ebből kifolyólag ne egy bonyolult, kesze-kusza történetvezetést várjunk Lucas művétől, mert az nincs igazán benne. Helyette apró történetdarabokat kapunk, megspékelve nagyon különleges karakterekkel, vagány rock 'n' roll muzsikával és érdekes eszmecserékkel/... több»

 
sipiarpi   2016. 09. 05.

George Lucas korai rendezése, amit középiskolás élményei ihlettek. Hangulatos film a rock n' roll korszakáról. Egyszer érdemes látni.

A film összbevétele 140 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

Szerepe szerint Ron Howard karaktere, Steve egy évvel idősebb volt, mint a Cindy Williams által alakított barátnője, Laurie. A valóságban azonban Williams 7 évvel idősebb volt Howard-nál a forgatás idején.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Annak ellenére, hogy tinédzsereket alakítottak, a színészek közül csupán Charles Martin Smith és Ron Howard voltak tizenévesek (pontosan 18 évesek) a forgatáskor. A többi színész, leszámítva a 12 éves Mackenzie Phillips-et és a 30 éves Harrison Ford-ot, mindannyian a húszas éveikben jártak.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film megjelenése után a Mel's Drive-In étteremlánc bezárt, de a tulajdonos fia, Steve 1981-ben elhatározta, hogy pár éttermet újra megnyit, így kettőt Hollywood-ban, egyet pedig San Franciscoban, amelyben maga George Lucas is gyakorta megfordult.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.