Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
86

Nulladik óra (1985)

The Breakfast Club
Filmadatlap
 
20
Szereplők
18
Vélemények
9
Képek
5
Videók
Nulladik óra
 
arctoslion   2020. 04. 02.

legújabb vélemény

10/8

Kamasz voltam, amikor vetítették. Sajnos olyan viselkedéssel, ( Bár nem bántam meg ) mint a filmbeli Bender, akit remekül alakít Judd Nelson. Remek kamaszfilm, nagyon jól felépítve, nagyon jól végigvezetve. Lázadók, de elgondolkodnak a történéseken, és más emberként indulnak haza. Ami miatt 10/8 és nem 10/9, vagy 10/10, az a tanár. Nem játszott szívből, bár lehet, hogy tévedek. Mindezek ellenére remek alkotás.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 30.

Büntiből jeles: piszok erős kamaradráma tinédzserekkel

John Hughes második futama. Összehozni a lehető legkülönbözőbb tinédzser típusokat, egy helyre terelni őket, s figyelni, mi történik. Ennyi, de nem is kell több. A történet innentől kezdve alakítja önmagát. Olyan ez, mintha csak annyit mondtak volna a színészeknek, menj be, s alakítsd önmagad, vagy alakítsd azt, akit a suli legmenőbb csajának vagy éppen egy üresfejűnek tűnő focistának gondolsz, vagy egy lázadó punknak, egy strébernek. Nincsenek instrukciók, hozd ki belőle azt, amit tudsz! S ki is hozták, nem is akárhogy. Nem véletlen, hogy mai napig a Nulladik óra az a film, amelyre a legtöbb tinikről szóló film hivatkozik. Itt még működött az, ami mostanában elfelejtődni látszik, az amerik... több»


 
Deku   2017. 08. 17.

A történetet nagyon szépen kidolgozták és ötletes lett a végéig, ahol aztán szem nem maradt szárazon. Igazán tetszett benne, hogy nem akart olyan nagynak látszani.

 
e-batta   2018. 07. 14.

A bemutatás évében éppen annyi idős voltam, mint a film szereplői, középiskolás. Számomra ez a film nemcsak nosztalgikus emlékeket ébreszt, hanem katartikus élményeket is. Szerintem a fiatalok ma sem gondolkodnak másként, csak a kommunikáció változott meg. Nem egy zárt csoportban élnek át sorsfordító élményt, hanem chat-szobákban tárgyalják ki az érzéseiket. De a hatás ugyanaz.

 
doroffee   2016. 02. 09.

Az egyik legjobb tinédzserfilm, ami valaha készült. Igaz, hogy iskolai sztereotípiákkal operál, de ettől még mindegyik karakter igazi, valós és élethű, mert egyiket sem készítették sokkolóan, parodisztikusan szélsőségesre. Tetszett, ahogy egymáshoz viszonyultak a srácok, és ahogy megtalálták a közös hangot annak ellenére, hogy más klikkekből és más háttérből jöttek... és nagyon sokat elmond ez a film is az oktatásról és arról, min kellene a vezetésnek változtatni a diákokhoz való hozzáállásban.

Emilio Estevez
Molly Ringwald
Molly Ringwald
Molly Ringwald
 
Ennek a filmnek lelke van és nem túlzás, hogy kötelező látni! 9/10 több»
 
Szerintem teljesen megérdemelten van kultuszfilm státusza, főleg ha azt nézem, hogy az én generációmnak a Bajos csajok meg társaik jutottak.
9/10 több»
 
"Az öt alapkarakter egyértelműen meghatározza a film lényegét, hiszen Brian beadandó fogalmazásának a leképezése az öt karakter, akiket a felnőtt kívülállók szoktak tipizálni, pedig belül, mindannyian gyerekek, akiknek vannak, lehetnek problémái, melyet bizonytalanságuk, sebezhetőségük táplál. Ezt ki-ki más módon igyekszik feldolgozni. Így lesz végül a reggeliző-klub egyfajta terápiás csoport." több»

A film összbevétele 51 525 171 dollár volt (imdb.com).

 

A 82. Oscar-gálán, 2010-ben úgy emlékeztek meg John Hughesról, hogy felvonultatták filmjei főszereplőit, így a Nulladik órából Molly Ringwaldot, Ally Sheedy-t, Judd Nelsont, Anthony Michael Hallt, valamint Jon Cryert az Álmodj rózsaszínt, Matthew Brodericket a Meglógtam a Ferrarivalból, Macaulay Culkint a Reszkessetek betörők című filmekből.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Aki magyar szinkronnal nézte a filmet, a pontatlan fordítás miatt nem tudja meg, miért kerül Claire büntetésbe. Eredeti nyelven már abban a jelenetben kiderül, amikor az apja reggel kirakja őt az iskola előtt (kilógott az osztályból, hogy vásárolni menjen).

(ArpiHajdu és Réci )
 

A film minőséget mi sem bizonyítja jobban, hogy beírták egy listába az 1001 film , amit látnod kell mielőtt meghalsz címűbe.

(Norbi)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.