Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
85%

Nulladik óra (1985)

The Breakfast Club
Filmadatlap
 
20
Szereplők
20
Vélemények
9
Képek
5
Videók
 
Oliver.guy_   2020. 12. 01.

legújabb vélemény

0

Hihetetlen jó film. Főleg ahhoz képest, hogy elég régen készült, és hogy milyen témát dolgoz fel. A történet elején viszonylag lassan indulnak be a dolgok, viszont később elég pörgősen jönnek egymás után a dolgok. Elgondolkodtató, és néhol még némi i... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 04. 30.

0
Büntiből jeles: piszok erős kamaradráma tinédzserekkel

John Hughes második futama. Összehozni a lehető legkülönbözőbb tinédzser típusokat, egy helyre terelni őket, s figyelni, mi történik. Ennyi, de nem is kell több. A történet innentől kezdve alakítja önmagát. Olyan ez, mintha csak annyit mondtak volna ... teljes kritika»


 
Deku   2017. 08. 17.

0

A történetet nagyon szépen kidolgozták és ötletes lett a végéig, ahol aztán szem nem maradt szárazon. Igazán tetszett benne, hogy nem akart olyan nagynak látszani.

 
e-batta   2018. 07. 14.

0

A bemutatás évében éppen annyi idős voltam, mint a film szereplői, középiskolás. Számomra ez a film nemcsak nosztalgikus emlékeket ébreszt, hanem katartikus élményeket is. Szerintem a fiatalok ma sem gondolkodnak másként, csak a kommunikáció változot... több»

 
doroffee   2016. 02. 09.

1

Az egyik legjobb tinédzserfilm, ami valaha készült. Igaz, hogy iskolai sztereotípiákkal operál, de ettől még mindegyik karakter igazi, valós és élethű, mert egyiket sem készítették sokkolóan, parodisztikusan szélsőségesre. Tetszett, ahogy egymáshoz v... több»

 
ZozArt89   2019. 07. 16.

0

Kora ellenére is kiváló alkotás. Az élethelyzet amit felvázol az hihető és eléggé valósszerű. A karakterek közötti dinamika pedig elképesztően jól működött. Tartalmas darab.

 
Zsceeeka   2017. 11. 13.

0

Egész jó kis kamaradráma, mivel ez az egyik kedvenc műfajom, így nem hagyhattam ki a sorból. Rajongani nem rajongok érte, 1-2 karakter idegesített is, de azért elgondolkodtató kis film, érdemes kipróbálni.

Galéria (9)

Molly Ringwald
Molly Ringwald
Emilio Estevez
Molly Ringwald
Molly Ringwald
Molly Ringwald

Videók (5)

A film összbevétele 51 525 171 dollár volt (imdb.com).

 

A 82. Oscar-gálán, 2010-ben úgy emlékeztek meg John Hughesról, hogy felvonultatták filmjei főszereplőit, így a Nulladik órából Molly Ringwaldot, Ally Sheedy-t, Judd Nelsont, Anthony Michael Hallt, valamint Jon Cryert az Álmodj rózsaszínt, Matthew Brodericket a Meglógtam a Ferrarivalból, Macaulay Culkint a Reszkessetek betörők című filmekből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Aki magyar szinkronnal nézte a filmet, a pontatlan fordítás miatt nem tudja meg, miért kerül Claire büntetésbe. Eredeti nyelven már abban a jelenetben kiderül, amikor az apja reggel kirakja őt az iskola előtt (kilógott az osztályból, hogy vásárolni menjen).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film minőséget mi sem bizonyítja jobban, hogy beírták egy listába az 1001 film , amit látnod kell mielőtt meghalsz címűbe.

(Norbi)
 

Brian édesapját John Hughes alakította.

(Bogi87)
 

A főcím alatt olvasható David Bowie-idézet, mely a Changes című dalból származik, Sheedy ötlete volt.

(Bogi87)
 

A Brian édesanyját és a húgát Hall anyja és húga alakította.

(Bogi87)
 

A film eredetileg 2,5 órás lett, de sok jelenetet kivágtak és a negatívokat megsemmisítették.

(Bogi87)
 

A rendező hagyta, hogy a fiatalok improvizáljanak, így például amikor körben ülnek és beszélgetnek, az teljesen az ő ötletük volt.

(Bogi87)
 

A forgatás során a történéseket sorrendben vették fel.

(Bogi87)
 

A forgatás előtt a teljes eseményt többször lepróbálták, mint ahogy egy színházi előadás esetében történik.

(Bogi87)
 
Ennek a filmnek lelke van és nem túlzás, hogy kötelező látni! 9/10 több»
 
Szerintem teljesen megérdemelten van kultuszfilm státusza, főleg ha azt nézem, hogy az én generációmnak a Bajos csajok meg társaik jutottak.
9/10 több»
 
"Az öt alapkarakter egyértelműen meghatározza a film lényegét, hiszen Brian beadandó fogalmazásának a leképezése az öt karakter, akiket a felnőtt kívülállók szoktak tipizálni, pedig belül, mindannyian gyerekek, akiknek vannak, lehetnek problémái, melyet bizonytalanságuk, sebezhetőségük táplál. Ezt ki-ki más módon igyekszik feldolgozni. Így lesz végül a reggeliző-klub egyfajta terápiás csoport." több»