Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Okostojás
 
dailyfilmsan   2018. 12. 28.

legújabb vélemény

Nekem nagyon tetszett. Olyan szenvtelen és szemtelen és zsigeri volt a film. Magától értetődő. A képmozgás az atmoszféra amit megteremt a film magával ragadó. A konfliktus helyzete pedig kusza így nem egy egyszerű filmmel találjuk szembe magunkat hanem egy tartalmas és jópofa sztorival.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 28.

Több mint szerelmi történet az Okostojás

Wes Andersonnak eddig csak az utóbbi években készült munkáit ismertem (Fantasztikus Róka úr, Grand Budapest Hotel, Kutyák szigete), s úgy gondoltam, ideje a korai filmjeit is elővenni. Így került a választásom az Okostojás című alkotására, amely ides... teljes kritika»


 
Deku   2017. 10. 14.

Az egyszerűsége igazán megfogott engem ez volt az elsődleges ami nagyon tetszett benne. Nekem eléggé könnyed hangulata volt és ez a hangulat engem nagyon elbűvölt szerintem bőven király.

 
Regi82   2015. 11. 18.

Nem tudom jó szívvel ajánlani,mert számomra túlságosan unalmas volt ez a film. Nem volt benne olyan rész amire azt mondanám,hogy érdekes volt és lekötötte volna a figyelmem. Már maga a szereplők sem eget rengetőek.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

Jól összerakott film. Nem is véletlen az értékelés sem hisz tényleg nagyon szórakoztató és izgalmas. Látványban is fantasztikus, úgyhogy szerettem. Teljesen rendben van, ajánlom )

 
luba323   2015. 12. 24.

A film minden szempontból nagyon rendben van. Ötletes, tempós és sziporkázó, de a vége felé átcsap igazi drámába. Miss Cross nagyon jól játssza a szerepét, a tanárnőbe én is beleszerettem a film közepére. Minden színészi teljesítmény külön említésre ... több»

 
Remes982   2014. 12. 19.

Az Okostojás egy igazán jó mozi. Megfelelő arányban van benne dráma és a könnyed humor is. Wes Anderson igényes rendezéseiről ismert, méltán öregbíti az egyébként nem túl koros rendező hírnevét ez a film is. Egyszerűen minden igényes, a képbeállításo... több»

A film összbevétele 17 105 219 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalon 89%-os értékelése van.

(dailyfilmsan )
 

Az eredeti tervezet szerint a filmjogok a New Line Cinema kapta volna, sajnos nem sikerült megesgyezniük. A filmjogokat így árverésen keresztül szerezte meg Joe Roth.

(dailyfilmsan )
 

2016-ban az Egyesült Államok Nemzeti Filmkönyvtára kiválasztotta a filmet megőrzésre.

(dailyfilmsan )
 

Bill Murray-nek annyira tetszett a forgatókönyv, hogy azt mondta, ingyen is elvállalná.

(ps)
 

A stúdió elutasította a rendező igényét a helikopteres felvétel költségeit illetően, ami egyébként 75 ezer dollárt kóstált volna. Mikor ezt Bill Murray megtudta, átadott a rendezőnek egy aláírt, de kitöltetlen csekket.

(ps)
 

Bill Murray a filmben végig ugyanazt a zakót viseli, csak az inget és a nyakkendőt cserélgeti.

(ps)
 

A filmben megjelenő Bentley típusú gépkocsit a tulajdonosa azzal a feltétellel adta kölcsön, ha lánya belekerül a filmbe.

(ps)
 

Max Fischer szerepére 1800 tinédzsert hallgattak meg.

(ps)
 

Jonah Hill és Mark Flood is ezt tartja legkedvesebb filmjének.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.