Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Okostojás (1998)

Rushmore
Filmadatlap
 
28
Szereplők
7
Vélemények
25
Képek
1
Videók

Galéria (25)

Videók (1)

 
dailyfilmsan   2018. 12. 28.

legújabb vélemény

0

Nekem nagyon tetszett. Olyan szenvtelen és szemtelen és zsigeri volt a film. Magától értetődő. A képmozgás az atmoszféra amit megteremt a film magával ragadó. A konfliktus helyzete pedig kusza így nem egy egyszerű filmmel találjuk szembe magunkat hanem egy tartalmas és jópofa sztorival.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 28.

0
Több mint szerelmi történet az Okostojás

Wes Andersonnak eddig csak az utóbbi években készült munkáit ismertem (Fantasztikus Róka úr, Grand Budapest Hotel, Kutyák szigete), s úgy gondoltam, ideje a korai filmjeit is elővenni. Így került a választásom az Okostojás című alkotására, amely ides... teljes kritika»

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Az egyszerűsége igazán megfogott engem ez volt az elsődleges ami nagyon tetszett benne. Nekem eléggé könnyed hangulata volt és ez a hangulat engem nagyon elbűvölt szerintem bőven király.

 
Regi82   2015. 11. 18.

0

Nem tudom jó szívvel ajánlani,mert számomra túlságosan unalmas volt ez a film. Nem volt benne olyan rész amire azt mondanám,hogy érdekes volt és lekötötte volna a figyelmem. Már maga a szereplők sem eget rengetőek.

 
Peeves112   2015. 08. 07.

0

Jól összerakott film. Nem is véletlen az értékelés sem hisz tényleg nagyon szórakoztató és izgalmas. Látványban is fantasztikus, úgyhogy szerettem. Teljesen rendben van, ajánlom )

 
luba323   2015. 12. 24.

0

A film minden szempontból nagyon rendben van. Ötletes, tempós és sziporkázó, de a vége felé átcsap igazi drámába. Miss Cross nagyon jól játssza a szerepét, a tanárnőbe én is beleszerettem a film közepére. Minden színészi teljesítmény külön említésre ... több»

 
Remes982   2014. 12. 19.

0

Az Okostojás egy igazán jó mozi. Megfelelő arányban van benne dráma és a könnyed humor is. Wes Anderson igényes rendezéseiről ismert, méltán öregbíti az egyébként nem túl koros rendező hírnevét ez a film is. Egyszerűen minden igényes, a képbeállításo... több»

A film összbevétele 17 105 219 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalon 89%-os értékelése van.

(dailyfilmsan)
 

Az eredeti tervezet szerint a filmjogok a New Line Cinema kapta volna, sajnos nem sikerült megesgyezniük. A filmjogokat így árverésen keresztül szerezte meg Joe Roth.

(dailyfilmsan)
 

2016-ban az Egyesült Államok Nemzeti Filmkönyvtára kiválasztotta a filmet megőrzésre.

(dailyfilmsan)
 

Bill Murray-nek annyira tetszett a forgatókönyv, hogy azt mondta, ingyen is elvállalná.

(ps)
 

A stúdió elutasította a rendező igényét a helikopteres felvétel költségeit illetően, ami egyébként 75 ezer dollárt kóstált volna. Mikor ezt Bill Murray megtudta, átadott a rendezőnek egy aláírt, de kitöltetlen csekket.

(ps)