Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
8
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Okostojás
 
dailyfilmsan   2018. 12. 28.

legújabb vélemény

Nekem nagyon tetszett. Olyan szenvtelen és szemtelen és zsigeri volt a film. Magától értetődő. A képmozgás az atmoszféra amit megteremt a film magával ragadó. A konfliktus helyzete pedig kusza így nem egy egyszerű filmmel találjuk szembe magunkat hanem egy tartalmas és jópofa sztorival.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 10. 28.

Több mint szerelmi történet az Okostojás

Wes Andersonnak eddig csak az utóbbi években készült munkáit ismertem (Fantasztikus Róka úr, Grand Budapest Hotel, Kutyák szigete), s úgy gondoltam, ideje a korai filmjeit is elővenni. Így került a választásom az Okostojás című alkotására, amely idestova már 20 éves. A történet középpontjában a középiskolás Max Fischer áll, aki a Rushmore Akadémia igencsak különc diákja, rengeteg tanórán kívüli elfoglaltsággal (a vívócsapat elnöke, az iskolaújság főszerkesztője, a dráma tagozat elnöke, karmester satöbbi), és egy apró bökkenővel: az ő személyében tisztelhetjük az iskola legrosszabb tanulóját, emiatt ultimátumban részesül. Ergó, még egy elégtelen és repül a patinás intézményből. Eme kezdés ut... több»


 
Deku   2017. 10. 14.

Az egyszerűsége igazán megfogott engem ez volt az elsődleges ami nagyon tetszett benne. Nekem eléggé könnyed hangulata volt és ez a hangulat engem nagyon elbűvölt szerintem bőven király.

 
Hakker   2018. 06. 24.

Ez a film semmi maradandót nem hagyott bennem. Owen Wilson-t nem tartom jó színésznek, de most bebizonyította, hogy a forgatókönyv írás se az erős oldala. Ez a film voltaképpen nem szólt semmiről. Max a főhős abszolúte nem volt szerethető karakter. voltaképpen a fő erőssége az volt, hogy végighazudozta a filmet.

 
Regi82   2015. 11. 18.

Nem tudom jó szívvel ajánlani,mert számomra túlságosan unalmas volt ez a film. Nem volt benne olyan rész amire azt mondanám,hogy érdekes volt és lekötötte volna a figyelmem. Már maga a szereplők sem eget rengetőek.

A film összbevétele 17 105 219 dollár volt (imdb.com).

 

A Rotten Tomatoes oldalon 89%-os értékelése van.

(dailyfilmsan)
 

Az eredeti tervezet szerint a filmjogok a New Line Cinema kapta volna, sajnos nem sikerült megesgyezniük. A filmjogokat így árverésen keresztül szerezte meg Joe Roth.

(dailyfilmsan)
 

2016-ban az Egyesült Államok Nemzeti Filmkönyvtára kiválasztotta a filmet megőrzésre.

(dailyfilmsan)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.