Wes Anderson az Asteroid City mozikba kerülése előtt elmondta, hogy Bill Murray-t a családjának tekinti, és munkakapcsolatukat nem befolyásolják a színész ellen felhozott különböző visszaélési vádak.

Murray az utóbbi évek során összesen kilenc Anderson-filmben szerepelt.

"A Billel szerzett tapasztalataim nagyon kiterjedtek - mondta Anderson - "Bill a kezdetektől fogva olyan nagy támogatóm volt. Nem akarok más tapasztalatáról beszélni, de ő tényleg a családom része. A lányom keresztapja. Mármint, konkrétan ő keresztelte meg, ő volt az, aki a víz alá tartotta."

Anderson elmondta, hogy a Murray helytelen viselkedéséről szóló hírek nem befolyásolják a munkakapcsolatukat. Murray az Okostojás című filmben nyújtott alakításával segített bejuttatni Andersont a köztudatba, és ő volt az Édes vízi élet címszereplője. Mellékszerepeket kapott többek között az Utazás Darjeelingbe, A Grand Budapest Hotel és a A fantasztikus Róka úr című filmekben is.

Murray eredetileg az Asteroid City főszereplője lett volna, de ki kellett szállnia a produkcióból. A színész kilépésének semmi köze az ellene felhozott vádakhoz.

"Volt némi zavar azzal kapcsolatban, hogy mi történt Billel" - mondta Anderson - "Ő játszotta volna a moteligazgatót, akit Steve Carell alakít, mert Bill négy nappal a forgatás kezdete előtt kapott COVID-ot, és valójában eléggé beteg volt. Így ő kiesett és Steve Carell pedig elég hirtelen jött képbe. Nagyszerű volt, imádtam őt. Találkoztam vele, megérkezett, és azonnal forgattunk."

Anderson hozzátette: "Aztán amikor Bill jobban lett, eljött Spanyolországba. Befejeztük a filmet, Bill és én pedig beültünk egy autóba, és elmentünk Franciaországba. Nagyszerű befejezés volt, de hosszú idő óta ez volt az első alkalom, hogy nem szerepelt egy filmben."

A Searchlight Pictures tavaly áprilisban leállította Aziz Ansari Being mortal című filmjének forgatását, mivel panaszok érkeztek Murray nem megfelelő viselkedéséről. Murray még abban a hónapban egy interjúban foglalkozott az incidenssel.

"Volt egy nézeteltérésem egy nővel, akivel együtt dolgozom. Valamit csináltam, amit viccesnek gondoltam, és ezt nem úgy vették" - mondta Murray - "A filmstúdió helyesen akart cselekedni, ezért utána akartak nézni az egésznek, és kivizsgálni a dolgot, ezért leállították a produkciót".

"Mostantól kezdve beszélgetünk, és próbálunk megbékélni egymással" - mondta Murray arról a személyről, akit megsértett - "Mindketten profik vagyunk. Kedveljük egymás munkáját - azt hiszem, kedveljük egymást is. Ha nem tudunk kijönni egymással, és nem tudunk megbízni egymásban, akkor nincs értelme tovább dolgozni együtt, vagy filmet készíteni... Ez elég tanulságos volt számomra."

A film forgatása soha nem indult újra.

Tavaly ősszel Geena Davis megosztotta saját történetét, amelyben Murray forgatáson tanúsított viselkedésével foglalkozott. Davis elmondta, hogy Murray zaklatta őt az 1990-es Viszem a bankot című bűnügyi vígjáték forgatása során, amikor egy hotelszobában megpróbálta egy masszázsszerszámmal megmasszírozni, majd később a forgatáson is szidalmazta.

Lucy Liu pedig korábban a Los Angeles Times "Asian Enough" podcastjának 2021-es epizódjában elárulta, hogy Murray "elfogadhatatlan" és "megbocsáthatatlan" sértéseket követett el ellene a Charlie angyalai forgatásán.

dráma | romantikus | vígjáték

SkyShowtime (2024.01.20.)

A film egy kitalált amerikai sivatagi városban játszódik 1955-ben, ahol épp a Junior Stargazer kongresszus zajlik. Az ország minden részéből érkező diákok és szülők gyűlnek... több»