Cáit, a kilencéves kislány, aki 1981 nyarán nagycsaládjával él a szegénység sújtotta ír vidéken, elküldik egy középkorú házaspárhoz, Eibhlin és Seán Cinnsealachhoz, mert szülei újabb gyermeket várnak.
Seán történetesen Cáit távoli unokatestvére. Egy hónappal később Cinnsealachék azt kérik, hogy… több»
Nagyon megható, amikor egy jóravaló gyerek rossz családba születik, de hogy a történet csak abból álljon, hogy egy nyarat rokonnál tölt… Az, hogy egy filmben nincs konfliktus, fordulat, csupán egyetlen szereplő karakterfejlődésére épít, az nálam nem érdemel többet közepesnél.
Pedig, komolyan mondom, teljesen véletlenül ültem le a film elé. De nézzük, mit is láttam! Colm Bairéad eddig szinte csak tévé-sorozatokat és rövidfilmeket készített, első egész estés rendezésével viszont rögtön felhívta magára a figyelmet. A csen... teljes kritika»
A film összbevétele 1 454 683 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 512 876 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 002 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A háttérben a televízióban a Quicksilver című játékműsor megy, amelynek házigazdája Bunny Carr. Az első forduló egy 5 pennys kérdéssel kezdődött, és onnan emelkedett a potenciális nyeremény összege.
(csd)A 40. perc körül egy rádiós kommentátor a háttérben Michael O'Hehir nevét említi. O'Hehir hurling-, futball- és lóverseny-kommentátor és újságíró volt, akinek pályafutása 1938-tól 1985-ig tartott.
(csd)A kakukk hangja, amely a nyitójelenetek alatt hallatszik, azt jelzi (egy ír rím szerint), hogy a cselekmény májusban kezdődik.
(csd)Írország hivatalos pályázata a Legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában a 95. Oscar-díjra 2023-ban.
(csd)Szeretnéd használni a Mafab értékelését a weboldaladon?
Használd ezt a HTML-kódot »