A csendes lány (2023)

An Cailín Ciúin

Carrie Crowley

Fikatours_blogger   2023. 05. 11.

Jó, akkor leszek én, aki megmondja, hogy meztelen a király

Nagyon megható, amikor egy jóravaló gyerek rossz családba születik, de hogy a történet csak abból álljon, hogy egy nyarat rokonnál tölt… Az, hogy egy filmben nincs konfliktus, fordulat, csupán egyetlen szereplő karakterfejlődésére épít, az nálam nem érdemel többet közepesnél.

Sabnock Sanatory   2023. 04. 22.

Csak halkan mondom el!

Pedig, komolyan mondom, teljesen véletlenül ültem le a film elé. De nézzük, mit is láttam! Colm Bairéad eddig szinte csak tévé-sorozatokat és rövidfilmeket készített, első egész estés rendezésével viszont rögtön felhívta magára a figyelmet. A csen... teljes kritika»

tomtom   2023. 03. 19.

Rendkívül megható történet, amihez nem kell különösebben sok mindent hozzáfűzni, talán nem is lehet. Engem egy kissé fel is kavart. Szerintem mindenképp érdemes megnézni.

Csaba   2023. 03. 18.

Semmiképp sem mondanám egy emészthető filmnek, nagyon rá kellett hangolódnom, és még jó darabig gondolkodtam mindazon, amit láttam.

Barbara Diána Horváth   2023. 03. 20.

Megható

Nem lehet kibírni sírás nélkül.

A film összbevétele 1 454 683 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 512 876 forintot termelt. A hazai mozik összesen 11 002 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A háttérben a televízióban a Quicksilver című játékműsor megy, amelynek házigazdája Bunny Carr. Az első forduló egy 5 pennys kérdéssel kezdődött, és onnan emelkedett a potenciális nyeremény összege.

(csd)

A 40. perc körül egy rádiós kommentátor a háttérben Michael O'Hehir nevét említi. O'Hehir hurling-, futball- és lóverseny-kommentátor és újságíró volt, akinek pályafutása 1938-tól 1985-ig tartott.

(csd)

A kakukk hangja, amely a nyitójelenetek alatt hallatszik, azt jelzi (egy ír rím szerint), hogy a cselekmény májusban kezdődik.

(csd)

A film cselekménye 1981-ben játszódik.

(csd)

Írország hivatalos pályázata a Legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában a 95. Oscar-díjra 2023-ban.

(csd)

Nagyon szép, nagyon egyszerű, nagyon ír film a hallgatás és a törődés erejéről. több»

A csendes lány egy csendes, szelíd film, ami a maga halk módján beszél rettentő fontos dolgokról. több»