Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85

Aranyláz (1925)

The Gold Rush
Filmadatlap
 
18
Szereplők
6
Vélemények
12
Képek
1
Videók
 
erare   2015. 02. 20.

Chaplin minden poénja mögött igazságmorzsák lapulnak. Nagyon szeretem a filmjeit. Lénye megtölti a filmet; nincs is szükség hangra, beszédre - a képkockák tisztán és érthetően mesélnek.

 
Berto49   2017. 11. 09.

A gyűjteményemet rendezgetve kaptam kedvet ennek az örökbecsű filmnek az újranézésére. Szerencsére az 1925-ös változat Chaplin által „felújított” 1942-es változata van meg a halhatatlan Charlie zenei válogatásával és hangalámondásával. Hozzá kell tenni, hogy hihetetlenül restaurált, tiszta, tű éles képe van, mintha mostanában forgatták volna. Nagyszerű burleszk, felejthetetlen gag-sorozat. ahogy például csirkének nézi az éhező aranyásó társa, a cipőfűzőt spagettiként villára csavaró mozdulatsor, a meredély szélén billegő kalyiba, vagy az övnek használt kutyapóráz, amint tánc közben vonszolja magával a szerencsétlen kutyát. Kész csoda, hogy ennyi ötletet bele tudott zsúfolni egy 77 perces filmbe. A sokszor emlegetett lakatlan szigetre ezt a filmet feltétlenül magammal vinném!


 
N.Béla   2016. 07. 25.

Egész jóra sikerült ez a Charlie Chaplin film. Érdekes történetet, múltat mutat be. Ez adja csupán a varázsát. Érdekes ilyen filmet látni. Eddig hasonlót sem igen láttam. Vicces, humoros és ennél több nem kellhet egy szórakozni vágyó embernek. Mindig klasszikus marad Chaplin miatt.

 
Bog1   2016. 07. 20.

Nagyon ajánlom mindenkinek mert nagyon jó izgalmas cselekménye igazságon alapuló ami nagyon fontos és egyszerűen Chaplin nak az a humora ami a mai világból egyszerűen hiányzik mai filmgyártásban

 
Igob1   2016. 07. 24.

Eredeti klasszikusnak mondható mozgófilm. Kicsit kezdetleges a stílusa, minősége, grafikája de ettől még nagyon eredeti a film története miatt. Chaplin filmjei mindig érdekes világokat tár a néző szeme elé és ez most sem volt másként. Nagy alkotás.

Charles Chaplin
Charles Chaplin
Mack Swain
Charles Chaplin
Mack Swain
Charles Chaplin
 

Az úgynevezett "Brüsszeli tizenkettő" filmes listán a második helyen szerepel, csak az ugyanabban az évben készített "Patyomkin páncélos" előzi meg.

(Berto49 )
 

1927-ben a Kinema Junpo Awards-on díjat nyert, mint legjobb idegen nyelvű film – Charles Chaplin.

(Bogi87 )
 

A film 1942-ben újravágott változatát egy évvel később két kategóriában is Oscar-díjra jelöltél: legjobb filmzene és a legjobb hang.

(Bogi87 )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.