A rajz stílusa tetszett, a történet felütése is rendben volt. Viszont a teljes mese vonala szerintem nem kiemelkedő. A Miyazaki rajzfilmekben is van olyan, hogy nem különösképpen kiemelkedő történet kerül elmesélésre (Porco Rosso), de ezek a próbálkozások nekem nem jönnek be. A jövő robottechnikája logikus és realista, a távoli jövő időutazó technikája meg annyira hippi és szürrealista, hogy nem is tudtam egyeztetni. Bár valószínű, hogy az én meta felfogóképességemben van a hiba. Mivel nem hangolódtam rá a plusz tartalomra (érzelmek), ezért is: nekem ez egy átlagos történet.
Mindenképp ajánlanám azoknak, akik szeretik az animációs filmeket erős szellemi háttérrel. A hangulat és a látvány kifejezetten összetett, de erősen koncepció köré épül a történet, nem a karakterek vagy a cselekmény van a középpontban. Rengeteg gyermeki poén van benne, de a cselekmény lassúsága és a téma mélysége alapján nem igazán mondanám könnyed családi mozinak, csak ha oda-vissza vagytok az anime világért. Alapjáraton kicsit abszurd, de pont ez teszi jóvá, és nem lesz tőle középszerű. Egyszer érdemes megnézni, de azt hiszem, többször nem tudnám.
Az Arco nekem olyan volt, mintha egy modern mese lenne a jövőről, de nem a tipikus sötét sci-fi. Inkább arról szól, hogy mennyire számítanak az emberi kapcsolatok. Néha picit lassú, viszont a hangulata brutál erős és a vizuál nagyon szép.