Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
87
Filmadatlap
 
33
Szereplők
15
Vélemények
30
Képek
6
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 27.
Óda négylábú barátainkhoz

Wes Anderson kalandozása a stop-motion világában, második rész. A kortárs filmművészet egyik legeredetibb rendezője kilenc év elteltével újfent visszatért ehhez a különleges animációs stílushoz, s ismét valami nagyon egyedi hangulatú, különleges remekművet tett le az asztalra. A Kutyák szigetét nyugodtan tekinthetjük egy ódának, amelyet az ember legjobb barátjának címeztek. Elég csak megnézni az eredeti címet: Isle of Dogs, innen már csak egy lépés az I love dogs. És persze a stílus, az a nagyon markáns stílus: a szimmetrikusabbnál szimmetrikusabb beállítások és képek, a jellegzetes színek és karakterek, a fekete humor és a helyenként nagyon abszurdba hajló történet. Mindezek mellett mégse... több»

 
Berto49   2018. 07. 08.

Nem különösebben kedvelem az animációs filmeket, de ezzel kivételt tettem egyrészt a „főszereplők” miatt, másrészt egy Wes Anderson film mindig – az esetek többségében – emlékezetes filmélmény. Tegyük hozzá, hogy ez a stop-motion animációval készített munka tetszett ugyan, csak nekem a formája miatt túl sok volt. Merem remélni, hogy sok mindent megéreztem a rendező szándékaiból; a totalitárius rendszerek maró kritikáját, a népirtások szörnyűségeit, de az ilyen és hasonló súlyos témákat szerintem nem ilyen formában kellett volna feldolgozni. Ennek ellenére érdemes volt megnézni – felirattal láttam – így hallhattam Edward Norton, Jeff Goldblum, Bill Murray, Bob Balaban hangját.


 
dailyfilmsan   2019. 05. 04.

Imádom a kutyákat és ez a mese nekem készült úgy hiszem. A stop motion műfaj nehézségei az anyagok megformálása és maga a folyamat ami hosszadalmas és kimagasló türelmet kíván meg. A rajzfilmen meglátszik a türelem és a kreativitás nagyon ötletesek a helyszínek és az állatok külseje. Amivel nem nagyon voltam megelégedve az a történet. Számomra kicsit buta lett, pedig egy kis komolysággal mégjobb végeredményt értek volna el.

 
alexxx   2018. 05. 03.

Wes Anderson egyszerűen nem tud hibázni. A Csodálatos Róka úr után ismét egy zseniális, instant klasszikus animációs filmmel rukkolt elő. Ez a pali egészen elképesztő. Komoly mondanivaló, káprázatos kivitelezés, mit mondhatnék? 5-ös!

 
Ms. Akárki   2019. 07. 18.

Nagyon érdekes volt a képi világa az egész filmnek, főleg ez miatt érdekelt nagyon. A sajátságos stílusa, szürreális hangulata miatt nem csalódtam. Igazán megindító volt az alapgondolat és hogy egy gazdi mit meg nem képes tenni a kiskedvencéért, ha igazán szereti.

 
Anderson második stop motion filmje igazi ínyencség, egy szerzői remekmű, aminek minden pillanata a mozgókép iránti szerelemről árulkodik, és amit vétek lenne kihagyni. Szeretnivaló, különös és felejthetetlen alkotás. több»
 
Megkapjuk a már megszokott Wes Anderson stílust a maga szimmetrikus kamerakezelésével, fekete humorával, western hangulatjegyeivel és kiváló zeneválogatásával, mindezt egy áll leejtős stop-motion látványba csomagolva, és mindemellett népmesei egyszerűségű eszközökkel csempész bele komoly társadalomkritikusi attitűdöt. Egy tökéletes filmélményhez számomra nem is kell ennél több. több»
 
Akkor járunk tehát a legjobban a Kutyák szigetével, ha nem gondoljuk túl, hanem csak hátradőlünk, és élvezzük az utánozhatatlan humorát, a stop-motionnel teremtett szemét-világot, hiszen ez egy mesefilm, és ekként megvannak a maga korlátai. De az biztos, hogy egy szívhez szóló, vicces, szerethető mesefilm, ami kikapcsolódásként tökéletes. több»

A film összbevétele 63 790 396 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 685 633 forintot termelt. A hazai mozik összesen 14 448 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az eredeti cím "Isle of Dogs", ami egy titkos utalás, hiszen "I Love Dogs"-ként hangzik.

(ZozArt89)
 

Wes Anderson gyakran alkalmazza azt a módszert, hogy stopperórával méri a párbeszédek hosszát, hogy azok ne legyenek se túl hosszúak, se túl rövidek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A verekedős jelenetek (nagy bunyófelhő, fel-felbukkanó végtagokkal) a Kengyelfutó gyalogkakukk inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.