Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
81%

Kutyák szigete (2018)

Isle of Dogs
Filmadatlap
 
33
Szereplők
18
Vélemények
30
Képek
6
Videók

Galéria (30)

Videók (6)

 
Reitman   2022. 08. 29.

legújabb vélemény

0

Oké, avagy lattam.

 
Berto49   2018. 07. 08.

1

Nem különösebben kedvelem az animációs filmeket, de ezzel kivételt tettem egyrészt a „főszereplők” miatt, másrészt egy Wes Anderson film mindig – az esetek többségében – emlékezetes filmélmény. Tegyük hozzá, hogy ez a stop-motion animációval készítet... több»

 
dailyfilmsan   2019. 05. 04.

1

Imádom a kutyákat, és ez a mese nekem készült, úgy hiszem. A stop motion műfaj nehézségei az anyagok megformálása és maga a folyamat, ami hosszadalmas és kimagasló türelmet kíván meg. A rajzfilmen meglátszik a türelem és a kreativitás, nagyon ötletes... több»

 
Ms. Akárki   2019. 07. 18.

1

Nagyon érdekes volt a képi világa az egész filmnek, főleg ez miatt érdekelt nagyon. A sajátságos stílusa, szürreális hangulata miatt nem csalódtam. Igazán megindító volt az alapgondolat, és hogy egy gazdi mit meg nem képes tenni a kis kedvencéért, ha igazán szereti.

 
elekm90   2020. 02. 27.

1

Remek Anderson-mese, ismét stop-motion technikával és eszement forgatókönyvvel, nekem a "Fantasztikus Róka úr"-nál lényegesen jobban tetszett. Mindenképpen ajánlom az eredeti nyelven történő megtekintését a színészgárda minősége miatt (Bryan Cranston, Edward Norton és néhány mellékszereplő zseniális). 9/10

 
alexxx   2018. 05. 03.

1

Wes Anderson egyszerűen nem tud hibázni. A Csodálatos Róka úr után ismét egy zseniális, instant klasszikus animációs filmmel rukkolt elő. Ez a pali egészen elképesztő. Komoly mondanivaló, káprázatos kivitelezés, mit mondhatnék? 5-ös!

 
Shelby07   2020. 03. 26.

3
Ne ítélj előre!

Amikor egy délután keresgéltem, hogy mit is nézzek, egyszerűen csak áttekertem ezt. Még csak esélyt sem adtam neki. Legközelebb, amikor már többen is ajánlották, vettem a fáradtságot, és megnéztem az előzetesét. Végig se néztem, már kapcsoltam ki. Fura volt, nem tetszett, és egy percet sem akartam megnézni belőle, már előre utáltam az egészet. De a sors közbelépett. A tévében kapcsolgatva csodák csodájára épp elkezdődött ez a film, és mivel semmi értelmesebbet nem találtam, hát hagytam, hadd menjen háttérzajként, aztán bele-belenéztem. A következő pillanatban azt vettem észre, hogy nézem és élveztem. Egyszerűen lekötött és magával ragadott. Lassan hozzászoktam a világához, és még pislogni is alig mertem, nehogy lemaradjak egy részletről is. Imádtam. Ez egyszerűen zseniális, és hihetetlenül kreatív a megvalósítása. Megbántam, hogy nem adtam neki esélyt elsőre, de nagyon örülök, hogy úgy alakult, hogy láthattam. Nagyon sok mindent tartalmaz ez a film. Nagyon elgondolkodtató, és kötelezővé tenném a megnézését sok másik film mellett. Nagyon szép és mély jelentése van, csak tudni kell az egész mögé látni. Ha még gondolkodsz rajta, és elolvastad ezt a hozzászólást, amint a végére érsz, indítsd el a filmet, mert garantálom, hogy nem fogod megbánni!

A film összbevétele 64 248 949 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 685 633 forintot termelt. A hazai mozik összesen 14 448 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az eredeti cím "Isle of Dogs", ami egy titkos utalás, hiszen "I Love Dogs"-ként hangzik.

(ZozArt89)
 

Wes Anderson gyakran alkalmazza azt a módszert, hogy stopperórával méri a párbeszédek hosszát, hogy azok ne legyenek se túl hosszúak, se túl rövidek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A verekedős jeleneteket (nagy bunyófelhő, fel-felbukkanó végtagokkal) a Kengyelfutó gyalogkakukk inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az emberi karakterek bábjainak arca levehető volt, így cserélgetni tudták az arckifejezéseket. A kutyák esetében a mozgatható állkapoccsal próbáltak érzelmeket kölcsönözni a karaktereknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wes Anderson a forgatásra készülve többször megnézte kislányával a 101 kiskutya animációs verzióját, ami szerinte az egyik legjobb Disney produkció.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Wes Anderson új animációja, a Kutyák szigete egy szerethetően rongyos mesefilm kutyabarátságról és gyűlöletkeltésről, és arról, hogy csak szavak nélkül értjük igazán egymást. SOÓS TAMÁS KRITIKÁJA. több»
 
Megkapjuk a már megszokott Wes Anderson stílust a maga szimmetrikus kamerakezelésével, fekete humorával, western hangulatjegyeivel és kiváló zeneválogatásával, mindezt egy áll leejtős stop-motion látványba csomagolva, és mindemellett népmesei egyszerűségű eszközökkel csempész bele komoly társadalomkritikusi attitűdöt. Egy tökéletes filmélményhez számomra nem is kell ennél több. több»
 
A Kutyák szigete egy olyan remekmű lett, ami nem csak egy audiovizuális költemény az ebekhez: kiemeli az általuk képviselt értékeket; miközben rendkívül intelligens, ám egy pillanatig sem tolakodó politikai üzenettel operál, amit a remek szinkronhangok és az egyszerű, mégis csípős humor tesz igazán egésszé. több»