Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
33
Szereplők
13
Vélemények
30
Képek
7
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 27.
Óda négylábú barátainkhoz

Wes Anderson kalandozása a stop-motion világában, második rész. A kortárs filmművészet egyik legeredetibb rendezője kilenc év elteltével újfent visszatért ehhez a különleges animációs stílushoz, s ismét valami nagyon egyedi hangulatú, különleges remekművet tett le az asztalra. A Kutyák szigetét nyugodtan tekinthetjük egy ódának, amelyet az ember legjobb barátjának címeztek. Elég csak megnézni az eredeti címet: Isle of Dogs, innen már csak egy lépés az I love dogs. És persze a stílus, az a nagyon markáns stílus: a szimmetrikusabbnál szimmetrikusabb beállítások és képek, a jellegzetes színek és karakterek, a fekete humor és a helyenként nagyon abszurdba hajló történet. Mindezek mellett mégse... több»

 
alexxx   2018. 05. 03.

Wes Anderson egyszerűen nem tud hibázni. A Csodálatos Róka úr után ismét egy zseniális, instant klasszikus animációs filmmel rukkolt elő. Ez a pali egészen elképesztő. Komoly mondanivaló, káprázatos kivitelezés, mit mondhatnék? 5-ös!


 
BoBamburg   2018. 08. 24.

Wes Anderson sok filmjét nem szeretem, de a Fantasztikus Róka úr, az tényleg fantasztikus volt. Ezért bizakodva ültem neki a Kutyák szigetének, de valahogy ez nekem nem jött át. Oké, a Róka úr nagyon eredeti volt, sokkal jobb karakterekkel (Igen, ebbe a karakterek se voltak olyan kiemelkedőek). Ez viszont számomra csak egy Wes Anderson film sok közül. Számomra amúgy is kissé lehangoló, hogy nem nagyon változik, újít a stílusán, hanem X ideje ugyanazt nyomja (ugyanazok a kamera beállítások, ugyanolyan hangulat..stb). Eleinte tényleg újnak számított, de most már inkább csak megszokás és elvárás.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 04.

Imádom a kutyákat és ez a mese nekem készült úgy hiszem. A stop motion műfaj nehézségei az anyagok megformálása és maga a folyamat ami hosszadalmas és kimagasló türelmet kíván meg. A rajzfilmen meglátszik a türelem és a kreativitás nagyon ötletesek a helyszínek és az állatok külseje. Amivel nem nagyon voltam megelégedve az a történet. Számomra kicsit buta lett, pedig egy kis komolysággal mégjobb végeredményt értek volna el.

 
MidoD7   2019. 04. 03.

Egyszerűen hibátlan lett. Lehet, az elfogultság beszél belőlem, de akkor is. Zseniális színészi játék, nagyszerű látvány és izgalom jellemzi a filmet. Remek alakítást nyújtanak a színészek ebben a kellőképpen izgalmas filmben.

 
Anderson második stop motion filmje igazi ínyencség, egy szerzői remekmű, aminek minden pillanata a mozgókép iránti szerelemről árulkodik, és amit vétek lenne kihagyni. Szeretnivaló, különös és felejthetetlen alkotás. több»
 
Megkapjuk a már megszokott Wes Anderson stílust a maga szimmetrikus kamerakezelésével, fekete humorával, western hangulatjegyeivel és kiváló zeneválogatásával, mindezt egy áll leejtős stop-motion látványba csomagolva, és mindemellett népmesei egyszerűségű eszközökkel csempész bele komoly társadalomkritikusi attitűdöt. Egy tökéletes filmélményhez számomra nem is kell ennél több. több»
 
Akkor járunk tehát a legjobban a Kutyák szigetével, ha nem gondoljuk túl, hanem csak hátradőlünk, és élvezzük az utánozhatatlan humorát, a stop-motionnel teremtett szemét-világot, hiszen ez egy mesefilm, és ekként megvannak a maga korlátai. De az biztos, hogy egy szívhez szóló, vicces, szerethető mesefilm, ami kikapcsolódásként tökéletes. több»
 

Wes Anderson gyakran alkalmazza azt a módszert, hogy stopperórával méri a párbeszédek hosszát, hogy azok ne legyenek se túl hosszúak, se túl rövidek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A verekedős jelenetek (nagy bunyófelhő, fel-felbukkanó végtagokkal) a Kengyelfutó gyalogkakukk inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az emberi karakterek bábjainak arca levehető volt, így cserélgetni tudták az arckifejezéseket. A kutyák esetében a mozgatható állkapoccsal próbáltak érzelmeket kölcsönözni a karaktereknek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.