Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
85
Filmadatlap
 
33
Szereplők
12
Vélemények
30
Képek
8
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 27.
Óda négylábú barátainkhoz

Wes Anderson kalandozása a stop-motion világában, második rész. A kortárs filmművészet egyik legeredetibb rendezője kilenc év elteltével újfent visszatért ehhez a különleges animációs stílushoz, s ismét valami nagyon egyedi hangulatú, különleges remekművet tett le az asztalra. A Kutyák szigetét nyugodtan tekinthetjük egy ódának, amelyet az ember legjobb barátjának címeztek. Elég csak megnézni az eredeti címet: Isle of Dogs, innen már csak egy lépés az I love dogs. És persze a stílus, az a nagyon markáns stílus: a szimmetrikusabbnál szimmetrikusabb beállítások és képek, a jellegzetes színek és karakterek, a fekete humor és a helyenként nagyon abszurdba hajló történet. Mindezek mellett mégse... több»

 
Berto49   2018. 07. 08.

Nem különösebben kedvelem az animációs filmeket, de ezzel kivételt tettem egyrészt a „főszereplők” miatt, másrészt egy Wes Anderson film mindig – az esetek többségében – emlékezetes filmélmény. Tegyük hozzá, hogy ez a stop-motion animációval készített munka tetszett ugyan, csak nekem a formája miatt túl sok volt. Merem remélni, hogy sok mindent megéreztem a rendező szándékaiból; a totalitárius rendszerek maró kritikáját, a népirtások szörnyűségeit, de az ilyen és hasonló súlyos témákat szerintem nem ilyen formában kellett volna feldolgozni. Ennek ellenére érdemes volt megnézni – felirattal láttam – így hallhattam Edward Norton, Jeff Goldblum, Bill Murray, Bob Balaban hangját.


 
alexxx   2018. 05. 03.

Wes Anderson egyszerűen nem tud hibázni. A Csodálatos Róka úr után ismét egy zseniális, instant klasszikus animációs filmmel rukkolt elő. Ez a pali egészen elképesztő. Komoly mondanivaló, káprázatos kivitelezés, mit mondhatnék? 5-ös!

 
MidoD7   2019. 04. 03.

Egyszerűen hibátlan lett. Lehet, az elfogultság beszél belőlem, de akkor is. Zseniális színészi játék, nagyszerű látvány és izgalom jellemzi a filmet. Remek alakítást nyújtanak a színészek ebben a kellőképpen izgalmas filmben.

 
Norbert93   2019. 02. 02.
Mindig a kutya lesz a legjobb barátunk

Nem szeretem a stop motion produkciókat, de mivel a Róka úr tetszett ezért belevágtam. Kellett egy kis idő míg a szemem hozzászokott a látványvilághoz és élvezni kezdte a filmet, de aztán megfogtak a karakterek is és a mondanivaló is szépen átjött. A befejezés kicsit elcsapott volt, eleve egy különös látásmódú filmről és rendezőről beszélünk, így ez sem volt nagyon idegen megközelítés. Źárásként: nagyon jó kis mese, inkább a nagyobbaknak és felnőtteknek, de a kicsik és az akiktől idegen ez a stílus azok is megtalálhatják benne azt amitől ez egy jó produkció.

 
Anderson második stop motion filmje igazi ínyencség, egy szerzői remekmű, aminek minden pillanata a mozgókép iránti szerelemről árulkodik, és amit vétek lenne kihagyni. Szeretnivaló, különös és felejthetetlen alkotás. több»
 
Megkapjuk a már megszokott Wes Anderson stílust a maga szimmetrikus kamerakezelésével, fekete humorával, western hangulatjegyeivel és kiváló zeneválogatásával, mindezt egy áll leejtős stop-motion látványba csomagolva, és mindemellett népmesei egyszerűségű eszközökkel csempész bele komoly társadalomkritikusi attitűdöt. Egy tökéletes filmélményhez számomra nem is kell ennél több. több»
 
Akkor járunk tehát a legjobban a Kutyák szigetével, ha nem gondoljuk túl, hanem csak hátradőlünk, és élvezzük az utánozhatatlan humorát, a stop-motionnel teremtett szemét-világot, hiszen ez egy mesefilm, és ekként megvannak a maga korlátai. De az biztos, hogy egy szívhez szóló, vicces, szerethető mesefilm, ami kikapcsolódásként tökéletes. több»
 

Wes Anderson gyakran alkalmazza azt a módszert, hogy stopperórával méri a párbeszédek hosszát, hogy azok ne legyenek se túl hosszúak, se túl rövidek.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A verekedős jelenetek (nagy bunyófelhő, fel-felbukkanó végtagokkal) a Kengyelfutó gyalogkakukk inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Az emberi karakterek bábjainak arca levehető volt, így cserélgetni tudták az arckifejezéseket. A kutyák esetében a mozgatható állkapoccsal próbáltak érzelmeket kölcsönözni a karaktereknek.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.