Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Kutyák szigete (2018)

Isle of Dogs
Filmadatlap
 
33
Szereplők
17
Vélemények
30
Képek
6
Videók
 
Shelby07   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

1
Ne ítélj előre!

Amikor egy délután keresgéltem, hogy mit is nézzek, egyszerűen csak áttekertem ezt. Még csak esélyt sem adtam neki. Legközelebb, amikor már többen is ajánlották, vettem a fáradtságot, és megnéztem az előzetesét. Végig se néztem, már kapcsoltam ki. Fura volt, nem tetszett, és egy percet sem akartam megnézni belőle, már előre utáltam az egészet. De a sors közbelépett. A tévében kapcsolgatva csodák csodájára épp elkezdődött ez a film, és mivel semmi értelmesebbet nem találtam, hát hagytam, hadd menjen háttérzajként, aztán bele-belenéztem. A következő pillanatban azt vettem észre, hogy nézem és élveztem. Egyszerűen lekötött és magával ragadott. Lassan hozzászoktam a világához, és még pislogni is alig mertem, nehogy lemaradjak egy részletről is. Imádtam. Ez egyszerűen zseniális, és hihetetlenül kreatív a megvalósítása. Megbántam, hogy nem adtam neki esélyt elsőre, de nagyon örülök, hogy úgy alakult, hogy láthattam. Nagyon sok mindent tartalmaz ez a film. Nagyon elgondolkodtató, és kötelezővé tenném a megnézését sok másik film mellett. Nagyon szép és mély jelentése van, csak tudni kell az egész mögé látni. Ha még gondolkodsz rajta, és elolvastad ezt a hozzászólást, amint a végére érsz, indítsd el a filmet, mert garantálom, hogy nem fogod megbánni!

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 12. 27.

2
Óda négylábú barátainkhoz

Wes Anderson kalandozása a stop-motion világában, második rész. A kortárs filmművészet egyik legeredetibb rendezője kilenc év elteltével újfent visszatért ehhez a különleges animációs stílushoz, s ismét valami nagyon egyedi hangulatú, különleges reme... teljes kritika»


 
dailyfilmsan   2019. 05. 04.

0

Imádom a kutyákat, és ez a mese nekem készült, úgy hiszem. A stop motion műfaj nehézségei az anyagok megformálása és maga a folyamat, ami hosszadalmas és kimagasló türelmet kíván meg. A rajzfilmen meglátszik a türelem és a kreativitás, nagyon ötletes... több»

 
Berto49   2018. 07. 08.

0

Nem különösebben kedvelem az animációs filmeket, de ezzel kivételt tettem egyrészt a „főszereplők” miatt, másrészt egy Wes Anderson film mindig – az esetek többségében – emlékezetes filmélmény. Tegyük hozzá, hogy ez a stop-motion animációval készítet... több»

 
alexxx   2018. 05. 03.

0

Wes Anderson egyszerűen nem tud hibázni. A Csodálatos Róka úr után ismét egy zseniális, instant klasszikus animációs filmmel rukkolt elő. Ez a pali egészen elképesztő. Komoly mondanivaló, káprázatos kivitelezés, mit mondhatnék? 5-ös!

 
Ms. Akárki   2019. 07. 18.

0

Nagyon érdekes volt a képi világa az egész filmnek, főleg ez miatt érdekelt nagyon. A sajátságos stílusa, szürreális hangulata miatt nem csalódtam. Igazán megindító volt az alapgondolat, és hogy egy gazdi mit meg nem képes tenni a kis kedvencéért, ha igazán szereti.

 
Norbert93   2019. 02. 02.

0
Mindig a kutya lesz a legjobb barátunk

Nem szeretem a stop motion produkciókat, de mivel a Róka úr tetszett ezért belevágtam. Kellett egy kis idő míg a szemem hozzászokott a látványvilághoz és élvezni kezdte a filmet, de aztán megfogtak a karakterek is és a mondanivaló is szépen átjött. A befejezés kicsit elcsapott volt, eleve egy különös látásmódú filmről és rendezőről beszélünk, így ez sem volt nagyon idegen megközelítés. Źárásként: nagyon jó kis mese, inkább a nagyobbaknak és felnőtteknek, de a kicsik és az akiktől idegen ez a stílus azok is megtalálhatják benne azt amitől ez egy jó produkció.

Galéria (30)

Videók (6)

A film összbevétele 64 248 949 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 19 685 633 forintot termelt. A hazai mozik összesen 14 448 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az eredeti cím "Isle of Dogs", ami egy titkos utalás, hiszen "I Love Dogs"-ként hangzik.

(ZozArt89)
 

Wes Anderson gyakran alkalmazza azt a módszert, hogy stopperórával méri a párbeszédek hosszát, hogy azok ne legyenek se túl hosszúak, se túl rövidek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A verekedős jeleneteket (nagy bunyófelhő, fel-felbukkanó végtagokkal) a Kengyelfutó gyalogkakukk inspirálta.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az emberi karakterek bábjainak arca levehető volt, így cserélgetni tudták az arckifejezéseket. A kutyák esetében a mozgatható állkapoccsal próbáltak érzelmeket kölcsönözni a karaktereknek.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wes Anderson a forgatásra készülve többször megnézte kislányával a 101 kiskutya animációs verzióját, ami szerinte az egyik legjobb Disney produkció.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wes Anderson elárulta, hogy látta a Fehér Isten című filmet, amely hasonló témát dolgoz fel, s elképesztőnek találja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A filmben látható képzeletpolitika a valóságban nem hasonlít Japán politikájához. Wes Anderson inkább Texaséhoz hasonlította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wes Anderson elárulta, akkor szeret filmet készíteni, ha van két jó ötlete, amit egybe lehet gyúrni (a módszert Tom Stoppardtól kölcsönözte). Ez esetben szeretett volna a kutyákról és Japánról készíteni egy-egy filmet. A kettő elegye lett a Kutyák szigete.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Wes Anderson író-rendező egy versenyt hirdetett, melynek nyertese szinkronizálhatott a filmben. Ennek egyedüli feltétele az volt, hogy adományozzon tíz dollárt a Martin Scorsese által alapított nonprofit Film Foundation nevű szervezetnek, melynek célja, hogy világszerte megőrizze és helyreállítsa a régi filmeket.

(hp)
 

A kutyák szőre alpaka gyapjúból készült.

(hp)
 
Anderson második stop motion filmje igazi ínyencség, egy szerzői remekmű, aminek minden pillanata a mozgókép iránti szerelemről árulkodik, és amit vétek lenne kihagyni. Szeretnivaló, különös és felejthetetlen alkotás. több»
 
Megkapjuk a már megszokott Wes Anderson stílust a maga szimmetrikus kamerakezelésével, fekete humorával, western hangulatjegyeivel és kiváló zeneválogatásával, mindezt egy áll leejtős stop-motion látványba csomagolva, és mindemellett népmesei egyszerűségű eszközökkel csempész bele komoly társadalomkritikusi attitűdöt. Egy tökéletes filmélményhez számomra nem is kell ennél több. több»
 
Akkor járunk tehát a legjobban a Kutyák szigetével, ha nem gondoljuk túl, hanem csak hátradőlünk, és élvezzük az utánozhatatlan humorát, a stop-motionnel teremtett szemét-világot, hiszen ez egy mesefilm, és ekként megvannak a maga korlátai. De az biztos, hogy egy szívhez szóló, vicces, szerethető mesefilm, ami kikapcsolódásként tökéletes. több»