2024.06.18 Frekvency Ferenc

Ismét egy remek példa arra, hogy miért is kellene betiltani és kulturális bűncselekményként kezelni a filmtrailereket. Amikor azt hiszed, hogy na, végre már valami jó kis nézhető mozi, akkor zanzásított bemutatóból kromofággal kioldott film nézése kö... Több

2024.06.04 Fikatours_blogger

Elnézést kérek minden sokat látott kollégától, de talán azért, mert nem előítélettel ültem le nézni a filmet, kifejezetten tetszett. Űrutazós sci-fiben újat kitalálni elég nehéz, mégis jó néhány eredeti ötletet fedeztem fel benne, amit öt csillaggal jutalmaztam, annak ellenére, hogy kicsit hosszúnak éreztem a filmet.

2024.06.14 sptt

Amikor egy ilyen filmet látok, egyre gyakrabban megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy a látványra fordított hatalmas összegek (ld. még: Godzilla, Jurassic, egyes DC-, Marvel-filmek) nem térülnének-e meg jobban, ha egy kicsit többet költenének forgató... Több

2024.05.30 taba

Nem minden MI rossz?

Az előzetesek alapján egy agyatlan CGI akciófilmre számítottam, ezért vonakodva néztem meg. Azonban meglepetésemre, JLo karaktere és az MI jól működik a filmben. A történet valójában kétszemélyes, a játékidő jelentős részét kettejük párbeszéde tölti ki, felfogható egyfajta párkapcsolati civódásnak is. Az ember és az MI között bensőséges viszony alakul ki, ez kiemeli az Atlast a tucatfilmek közül.

2024.12.07 Krisz361

Innen-onnan összeollózott B-s sci-fi

Hol is kezdjem... Nos ebben a filmben semmi eredetit nem láttam, ami ilyen-olyan formában máshol nem fordult elő. Kapunk egy gyilkos AI-t, ami ellen az emberiség felveszi a harcot (Az Alkotó). Aztán itt az Alien 2, a főgenya AI egy bolygón bujkál. Küldenek hát hajóval elit alakulatot, még eligazításos jelenet is van, B szintű, csupa jellegtelen statisztával. (Akik után cseppet sem hullajtunk könnyeket, mikor fűbe harapnak.) Az Androméda rendszert és persze az Avatárból ismert testpáncélt már csak mellesleg említem. :) Persze kiderül, hogy a főgenya direkt csalta őket oda, mert kellettek neki a kódok, a nő és a hajó, hogy elpusztítsa a Földet, micsoda csavar (vagy nem). Lopez „alakítása” borzasztó volt. Egyik pillanatban magabiztos, másikban picsogó kislány. Idegesített. A főgonosz meg alig kap egy kis kibontakozási időt, nincs rendesen kidolgozva. Összegezve egynek elment. Tipikusan az a film, amit megnézel, de hetek múlva már nem is rémlik, mit láttál, mert nem ragad meg semmi.

2024.05.29 Lóri Ádámcsik

Könnyen felejthető

Nem kaptunk nagy durranást a legújabb JLo filmtől, azt hiszem, bátran kimondhatjuk. Mintha vették volna a nagy klasszikus sci-fiket, összegyúrták volna... odaadták volna az AI-nak, és ezt köpte ki a gép. Sem látványban, sem történetben nem volt erős a film szerintem. Elalváshoz jó lehet.. de még ahhoz sem, mert túl hangosak az akciójelenetek! :D Nem érdemes rá időt szánni!

2024.06.07 puszpang

Nézhető

Könnyed kis sci-fi. Kicsit idegesítő a főszereplőnk fél filmen keresztüli civódása és lelkizése. Egy szülőszobában nincs ennyi vajúdás. De ha ez volt a forgatókönyvben, akkor az elég jól sikerült. A többi karakter súlytalan. A főgonoszunknak csak a cselekedetei azok, az alkata nem. Egy filmben azért jó, ha fizikailag is érzékelhető egy negatív karakter. Jet Li fél kézzel lenyomná, ezt az ál-Jet Lit. A látvány remek. A katarzis közepes, de egynek jó.

2024.05.25 László

Elgondolkodtató és látványos egyszerre!

Végre egy jó sci-fi film, ami egy már a jelenben is aktuális dilemma köré épül, mégpedig, hogy szükségünk van-e a mesterséges intelligenciára!? Az MI mára a mindennapjaink része, és a kérésemre meg is fogalmazott gyorsan egy rövid ajánlót a filmhez: Az „Atlas” egy izgalmas science fiction film, amelyben Jennifer Lopez egy zseniális antiterrorista elemzőt alakít. Bár mélyen gyanakvó az intelligens gépekkel szemben, hamarosan rájön, hogy az AI lehet az egyetlen reménye, amikor egy küldetés során egy lázadó robot elfogása nem megy a tervek szerint. A film izgalmas és fordulatos, és a cyborgokkal való konfliktusokat is bemutatja. Ha szereted a technológiai thrillereket, mindenképp nézd meg.

2024.05.26 Nico_71

Nézhető, izgalmas, de nincs mondanivalója

Olyan, akár egy RPG akciójáték. Mennek, harcolnak, mennek, harcolnak... Kis igénnyel ülsz le a film elé, akkor szórakoztató lehet, ami leköt egy megfáradt, munkával teli hét utáni péntek este. A film látványminősége jónak mondható. Jennifer Lopez pedig nagyon dögös (még mindig)! Férfiként kissé irritáló a sok hiszti, amit produkál a filmben. Egyértelműen túltolja a pszichésen terhelt nő szerepét. Nagyon kidolgozatlanok a karakterek, beleértve Lopez alakját is. A sztori gyermeteg, dialógusok felületesek, így nem lehetett könnyű a színésznő helyzete a karakterformálásban. A főgonosz képes volt még ezt is alulmúlni. Valami szörnyű volt a megjelenése, a színész alakítása! Ha belegondolok, így utólag, lényegében alig voltak színészek a filmben, elég volt néhány statiszta és kaszkadőr, a többit a videógrafikusok hozták össze. Tehát, valóban olyan alkotás, mintha játékhoz készült filmbetétet készítettek volna. Szerintem a folytatás lehetősége benne van, hiszen a vége hagyott erre néhány lehetőséget. (Spoiler! Megmaradt a főgonosz chipje).

2024.05.24 Szentgróti Patrik

Jónak mondható netflixes átlaghoz, az tény, hogy már lerágott csont ebben a témában, de ez a jobbik fajtából való, ráadásul Jennifer Lopez meg úszik a szerepében!

2024.05.24 SzupiMester

Jaj, nagyon vártam. Az elmúlt években nem igen volt jó sci-fi film. Most sem sikerült megugrani, ember vs. robot, lerágott csont.

2024.12.18 Maver17

Atlas

Egy kis Avatar és egy kis Terminátor keverék! Full CGI a egész. De manapság már melyik film nem az. De ezek ellenére jó film. Azért a film végén JLo hátsója még mindig 10/10. :)

2024.05.26 Strausz Odett

Hétvégi film

Nem rossz, egyszer nézhető.

2024.05.24 Rajkó

Nagyon tetszett az alapötlet és ezért nekiültem. Amit kaptam: unalmas párbeszédek, szégyenletes sztori, középszerű akció és gyenge karakterek. Nem érdemes időt pazarolni rá.