52% 33 szavazat
Az esküvői torta

Az esküvői torta

Pièce montée
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
10
Képek (10)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A gazdag családból származó Vincent és Bérengere elhatározzák, hogy összeházasodnak. Polgári szertartás keretében meg is esküsznek, ám Bérengere nagymamája, Madeleine ragaszkodik az egyházi esküvőhöz is. Néhány hónappal később a házaspár arra készül, hogy megújítsa a fogadalmát egy vidéki kápolnában. Madeleine persze minden apró részletre odafigyel, az esküvői tortától kezdve a kápolnában lévő, neki nem tetsző szobor letakarásáig. Miközben összegyűlnek a családtagok és a barátok, a beszélgetések során egyre több elhallgatott titokra derül fény. Ahogy a hangulat romlik, Vincentnek és Bérengerének dönteniük kell a további sorsukról.

Ország: Franciaország
Premier (HU): 2011.07.07.
Clémence Poésy
Jérémie Renier
Clémence Poésy
Jérémie Renier
Julie Gayet
Charlotte de Turckheim
Danielle Darrieux
Danielle Darrieux
Jean-Pierre Marielle
Clémence Poésy
Julie Depardieu
Hélène Fillières
Christophe Alévêque
Jérémie Renier
Clémence Poésy
 
2022.04.11 Totesz9

legújabb vélemény

Nem jó a tartalom

Az egyik kedvencem, de aki a tartalmát leírta, nem figyelt eléggé. Nem a nagyi takarja le a szobrot!

0
 
2016.09.22 pepetherock

Szerintem egy kissé sablonosra és sziruposra sikeredett, elve el van rendelve, kiszámíthatóan, hogy cselekmény csakis a pozitív végkifejlet felé haladhat. Ez egy picit elvett számomra az élményből és eléggé középszerűvé vált a szememben a film.

0
 
2017.10.13 azurou

Fuh, hát ez egy nagyon tanulságos történet, amolyan szonda, a felsőbb társadalmi rétegek életébe, ahol egyszerűen nem teljesen az minden, aminek látszik. Én nagyon élveztem, főleg azért is, mert azt gondoltam, hogy egy szimpla romantikus vígjáték. De nem, nagyon is megvan benne az a plusz, amitől igazán élvezetessé lesz.

0