A film 10 303 240 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 4 244 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
Deraspe a kortárs kanadai filmművészet egyik vezető alakja, akinek munkáit számos nemzetközi fesztiválon díjazták, és aki vizuális művészetekből és irodalomból indult a filmrendezés felé.
A film nemcsak a vidéki élet kihívásait mutatja be, hanem a főszereplő belső átalakulását is, ahogy a városi életből kilépve új értelmet talál a természet közelségében.
A film hitelességét növeli, hogy valódi működő farmokon forgatták, bemutatva a juhászkodás mindennapi kihívásait és szépségeit.
A Pásztorok kanadai–francia koprodukcióban készült, a forgatás helyszínei között szerepeltek az arles-i régió és a francia Alpok Beaufort környékén.
A film 2024. november 15-én került a mozikba Québecben, és több mint 1,1 millió dolláros bevételt ért el az ünnepi időszakban.
A film bekerült a TIFF által összeállított 2024-es év tíz legjobb kanadai filmje közé.
A Pásztorok elnyerte a legjobb kanadai filmnek járó díjat a 2024-es Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF).
A film Mathyas Lefebure önéletrajzi ihletésű regényén, a D'où viens-tu, berger? című művön alapul, amelyben a szerző egy reklámszakember életét cseréli le juhászkodásra Provence-ban.