A kifejezés nehézségei
Milyen lehet az emigráció? Hogyan telnek egy Kanadában élő család mindennapjai? Meggyökereznek-e az új kontinensen vagy kulturális különbözőségük akadályozza őket a beilleszkedésben? Sophy Romvari debütfilmjében egy kivándorolt család érzékeny mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. Több
Térkép az emlékekhez
A kilencvenes évek végén egy hattagú család új otthonba költözik a Vancouver-szigeten. A legidősebb testvér, Jeremy egyre veszélyesebbé váló viselkedése a reménytelenség és a tűrőképesség határára sodorja a szülőket. Az egyre növekvő belső feszültséget a legkisebb gyerek, Sasha élményein keresztül ismerjük meg. A lány 20 év után megpróbálja összerakni a gyermekkori emlékfoszlányokból, hogy mi történhetett, és hogy valóban jó döntést hoztak-e a bátyjával kapcsolatban. Egy film a megváltoztathatatlan elfogadásáról, az elengedésről, a továbblépésről. A Blue Heron - Egy nyár emléke úgy rímel az utánozhatatlanul szívbemarkoló Aftersun-ra, hogy közben mégis végig teljesen egyedi marad. Az a fajta csendes, mégis a legmélyebbre hatoló film, amit sokáig nem felejt el az ember, ami nyomot hagy a néző lelkében. Több
A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen!
Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem,
vegye fel velünk a kapcsolatot.