Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
70%
Filmadatlap
 
15
Szereplők
7
Vélemények
7
Képek
2
Videók
Borgman
 
Minka   2019. 07. 04.

legújabb vélemény

Lásd, ne csak nézd

Úgy érzem, hogy méltánytalanul kevés pontot kapott itt MAFAB-on ez a film, pedig sokkal több van benne, mint amit itt a hozzászólások mutatnak... Persze nyilvánvalóan aki jobban szereti a szájbarágós filmeket, annak ez semmit nem fog mondani. Annak ez valóban nem való. De aki bírja az olyan filmeket, ahol a legtöbb esemény és szereplő szimbolikus, az biztosan élvezni fogja és talán még el is gondolkodik a végén kicsit. Számomra egészen nyilvánvalóak és érthetőek azok az utalások, amik a filmben feltűnnek, de úgy döntöttem, hogy nem fogom leírni, nem akarom elvenni mástól azt az élményt, hogy aki értően áll hozzá, az saját maga végül rácsodálkozzon vagy inkább RÁDÖBBENJEN azokra az üzenetetekre amik a filmben megjelennek. Csak egy idézettel szeretném zárni, és egyben kapaszkodót adni azoknak akik szeretnének rajta elgondolkodni: "A jóság messziről látszik, mint a Himalája hegye. De a gonoszság rejtve oson, mint a sötétben kilőtt nyíl." /Buddha/

 
mamiéstöti2   2016. 08. 05.

Ha valaki olyant akar látni, amilyent még nem látott, akkor mindenképp nézze meg ezt a filmet. Hihetetlenül unalmas, vontatott, semmiről nem szóló film.


 
Menyét Ibolya   2015. 08. 04.

Művészieskedésbe ojtott nagy semmi.

 
Loborg   2015. 02. 16.

Furcsa film, ez az első szó, ami eszembe jut róla. Meglepő fordulatok, és sokszor érthetetlen szituációs elemek is előfordulnak benne, de utólag érhetővé válik (majdnem) minden.

 
smith   2015. 05. 25.

Furcsa egy szerzet ez a film. Azért kezdtük el nézni, mert elég jó pontokat kapott különböző film értékelő oldalakon. Valószínűleg inkább a hollandok értékelik fel, vagy nem tudom. keszekusza az egész, nehezen fogyasztható. Persze a végére nagyjából ... több»

 
ferdi95   2015. 01. 26.

Egy igazán jó társadalmi szatíra lett belőle. Holland filmek közül kevés született ilyen jónak. Mindenkinek ajánlom ha egy igazán elgondolkodtató filmet szeretne megnézni!

 
Loborg   2015. 02. 16.

Furcsa film, ez az első szó, ami eszembe jut róla. Meglepő fordulatok, és sokszor érthetetlen szituációs elemek is előfordulnak benne, de utólag érhetővé válik (majdnem) minden.

Galéria (7)

Hadewych Minis
Hadewych Minis
Jan Bijvoet
Jan Bijvoet
Hadewych Minis
Jan Bijvoet
Sara Hjort Ditlevsen

Videók (2)

A film összbevétele 1 009 474 dollár volt (imdb.com).

 

A film többek közt Athénban és Palicson is több kategóriában díjazott volt a helyi filmfesztiválon.

(mamiéstöti2)
 

A 2014-es Oscar gálára ezt a filmet nevezték a hollandok a Legjobb idegen nyelvű film kategóriában.

(dulkap)
 

38 év után az első holland film volt, ami bekerült a Cannes-i Filmfesztivál programjába (2013).

(dulkap)