Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
36%

Carter (2022)

Carter
Filmadatlap
 
8
Szereplők
4
Vélemények
4
Képek
2
Videók

Galéria (4)

Videók (2)

 
erahurka Nézhetetlen  2022. 08. 14.

legújabb vélemény

0
Nézhetetlenül megvalósított akcióorgia

Szoktam panaszkodni a játékidőhöz viszonyítottan kevés akciójelenetre hasonló kaliberű filmeknél, na itt sikerült még túlzásba is esni, bár ezzel nem is lenne annyi baj, mint magával a megvalósítással. Mert több, mint két órán át bámulni ezt a trágya módon egysnittesre montírozott (gyakorlatilag minden vágás látszik mert ugrik egyet a kép), folyamatosan mozgó, de sokszor inkább rángatózó kamerával felvett rettenetet, hát embert próbáló feladat. Nem szoktam kinyomni filmet, de itt elgondolkoztam, egyszerűen nem bírtam már ezt az epilepszia közeli állapotot. Ha nem volt még migrénje az embernek, és kíváncsi milyen érzés, nézze meg ezt a filmet, mert egy óra után garantáltan hasogatni kezd a feje. Ehhez jön talán a leggyengébb CGI amit valaha rendes filmben láttam, a félig skorpió Rock-ot is sikerült alulmúlni a Múmia 2-ből. Egyszerűen elképesztő. A történet valami zombivírusos, CIA ügynökös, Észak-Koreás meg DMZ-s katyvasz, elég zavaros és őszintén a folyamatosan össze-vissza pásztázó kameramozgás közben (mármint konkrétan egy tetves dialógus nincs, ahol 10 másodpercre lenyugodna az operatőr) egyszerűen nem tudtam a feliratot felfogni. Ja és a legszebb, hogy mindez 132 percen keresztül. A Hardcore Henry azért működött mert 40 perccel rövidebb volt, a történet pedig nem gondolták túl, és úgy vették fel, hogy az embernek ne folyjon ki tőle a szeme.

 
Eastern79   2022. 08. 08.

0
Koreai ámokfutás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem csak azért fárasztó végignézni, mert ultra erőszakos, hanem azért is, mert az állandóan pörgő-forgó kamera egy idő után kimondottan idegesítő. Egyes jeleneteknél szinte a nézhetetlenség határát súrolja az állandó képremegés. Azt azonban el kell ismerni, hogy az akciójelenetek elképesztően jól lettek megkoreografálva, némelyik olyan hajmeresztő, hogy a John Wick akciószekvenciái ehhez képest estimesének hatnak. A történet innen-onnan összeollózott, nem ezért fogunk emlékezni rá, ráadásul a játékidő is indokolatlanul hosszú… Az egész olyan benyomást kelt, mintha egy vérgőzös fps-játékba csöppentünk volna, hiszen van itt vírustól kezdve a CIA-ügynökökön át a zombiszerű lényekig minden. Tömény brutalitás, közhelyes sztori, kizárólag akcióőrülteknek.

 
Sebes Gábor Nézhetetlen  2022. 08. 07.

0
20 perc

Mármint 20 percet birtam. Minden idők legprimitivebb flimje.

 
dadooo   2022. 08. 05.

0

Látszik, hogy egy csomó helyről inspirálódott ez a film, ami egészen addig nem baj, ameddig marad még benne eredetiség. A zúzós jelenetei ellenére azonban a Carter nem épp ilyen, túlságosan ismerős minden szempontból, ha értitek, mire gondolok...