33% 36 szavazat
Carter

Carter

Carter
Filmadatlap
6
Vélemények (6)
8
Szereplők (8)
4
Képek (4)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
7
Cikkek (7)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Egy férfi egy veszélyes küldetés közepén találja magát. Egyetlen emléke sincs és meg kell menekülnie a halál elől, miközben megpróbálja kitalálni, hogy ki ő, hogyan került ide, és ki az a titokzatos hang a fülében, aki "Carter"-nek… Több


Forgatókönyvíró: Byeong-sik Jung, Byeong-gil Jeong
Ország: Koreai Köztársaság
Premier: 2022.08.05. | Netflix (2022.08.05.)

Hol nézheted

 
2023.08.01 Jocpappa

legújabb vélemény

Sokat akar a szarka... Nem gondoltam, hogy igaza van a kritikáknak, de ez a film sajnos tényleg rossz. Az akciójelenetek szépek, az operatőri munka is erős. De mindkettőre igaz, hogy fárasztó, túl sok, idegesítő. A sztori egy katyvasz, a CGI miatt ol... Több

0
 
2022.08.08 Eastern79

Koreai ámokfutás

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nem csak azért fárasztó végignézni, mert ultra erőszakos, hanem azért is, mert az állandóan pörgő-forgó kamera egy idő után kimondottan idegesítő. Egyes jeleneteknél szinte a nézhetetlenség határát súrolja az állandó képremegés. Azt azonban el kell ismerni, hogy az akciójelenetek elképesztően jól lettek megkoreografálva, némelyik olyan hajmeresztő, hogy a John Wick akciószekvenciái ehhez képest estimesének hatnak. A történet innen-onnan összeollózott, nem ezért fogunk emlékezni rá, ráadásul a játékidő is indokolatlanul hosszú… Az egész olyan benyomást kelt, mintha egy vérgőzös fps-játékba csöppentünk volna, hiszen van itt vírustól kezdve a CIA-ügynökökön át a zombiszerű lényekig minden. Tömény brutalitás, közhelyes sztori, kizárólag akcióőrülteknek.

0
 
2022.08.14 erahurka Nézhetetlen

Nézhetetlenül megvalósított akcióorgia

Szoktam panaszkodni a játékidőhöz viszonyítottan kevés akciójelenetre hasonló kaliberű filmeknél, na itt sikerült még túlzásba is esni, bár ezzel nem is lenne annyi baj, mint magával a megvalósítással. Mert több, mint két órán át bámulni ezt a trágya módon egysnittesre montírozott (gyakorlatilag minden vágás látszik mert ugrik egyet a kép), folyamatosan mozgó, de sokszor inkább rángatózó kamerával felvett rettenetet, hát embert próbáló feladat. Nem szoktam kinyomni filmet, de itt elgondolkoztam, egyszerűen nem bírtam már ezt az epilepszia közeli állapotot. Ha nem volt még migrénje az embernek, és kíváncsi milyen érzés, nézze meg ezt a filmet, mert egy óra után garantáltan hasogatni kezd a feje. Ehhez jön talán a leggyengébb CGI amit valaha rendes filmben láttam, a félig skorpió Rock-ot is sikerült alulmúlni a Múmia 2-ből. Egyszerűen elképesztő. A történet valami zombivírusos, CIA ügynökös, Észak-Koreás meg DMZ-s katyvasz, elég zavaros és őszintén a folyamatosan össze-vissza pásztázó kameramozgás közben (mármint konkrétan egy tetves dialógus nincs, ahol 10 másodpercre lenyugodna az operatőr) egyszerűen nem tudtam a feliratot felfogni. Ja és a legszebb, hogy mindez 132 percen keresztül. A Hardcore Henry azért működött mert 40 perccel rövidebb volt, a történet pedig nem gondolták túl, és úgy vették fel, hogy az embernek ne folyjon ki tőle a szeme.

0
 
2023.05.14 Fikatours_blogger

Interpasszív videójáték

Tetszik, ahogy a koreai alkotók mostanában új ösvényeket vágnak a filmművészet végtelennek tetsző dzsungelébe, de úgy tűnik, hogy ezzel a filmmel zsákutcába futottak.

0
 
2022.08.07 Sebes Gábor Nézhetetlen

20 perc

Mármint 20 percet birtam. Minden idők legprimitivebb flimje.

0
A változás szele
2023
Hol nézheted: Netflix
Üdvözöl az Éden!
2022
Hol nézheted: Netflix
Hackerville
2018
Hol nézheted: SkyShowtime
A végső lista
2022
Hol nézheted: Amazon Prime
Árulás
2022
Hol nézheted: Netflix
A nagy öreg
2022
Hol nézheted: Disney+
Rabbit Hole
2023
Hol nézheted: SkyShowtime
Fubar
2023
Hol nézheted: Netflix
Echo 3
2022
Hol nézheted: Apple TV+