62% 42 szavazat
A test ördöge

A test ördöge

Diavolo in corpo
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
28
Szereplők (28)
4
Képek (4)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum

FILMINFÓ

A húszéves korában elhunyt, "a francia próza csodagyereke" titulussal ellátott író könyve 1968-ban megihlette Marco Bellocchio olasz rendezőt is. A történet fő vonalait megtartva – egy gimnazista őrülten beleszeret egy idősebb szépségbe – az aktuális olasz… Több


Ország: Franciaország, Olaszország
Premier: 1986.04.24.
Maruschka Detmers
Federico Pitzalis
Maruschka Detmers
Maruschka Detmers
Federico Pitzalis
 
2019.08.25 Nik

legújabb vélemény

Tetszett, hogy nem egy szimpla romantikus filmről van szó, hanem nagyon is filozófikusan és intellektuálisan közelíti meg az emberi kapcsolatokat és testiséget. Szerintem érdemes megnézni, még ha ma már nem is számít nagyon ismert alkotásnak.

0
 
2018.11.28 Berto49

Közepes remake

Ahogy az előző változat is botrányt okozott, úgy ez is, főleg a mára már szinte megszokottá vált meztelen szerelmi jelenetek miatt. Szerintem nagyon erőltetett a történet akkori, modern környezetbe helyezése. A férfi nézők Maruschka Detmers holland színésznő remek testi adottságainak gyakori mutatása miatt örülhetnek ma is. Ennek ellenére a film nem érte el a célját, vagyis nem sikerült az eredeti Radiguet-regény gondolatiságát bemutatni, vagyis a szerelem mindent elsöprő érzését a vászonra vinni.

0
 
2015.04.08 WaldyxMan

Kellemesen csalódtam, valami B-kategóriás giccses erotikus filmre számítottam, de ez valóban egy nagyon komoly, már- már művészi szintre emelt alkotás.

0

A film összbevétele 546 904 dollár volt (imdb.com).

#1