11 film, melyben nem szimulálták a szexet

A szex a filmipar hajnala óta rendszeres téma és most nem az erre szakosodott iparágra gondolunk. Rengeteg filmet adtak el pusztán a női meztelenséggel, de volt időszak, amikor egyszerűen egy-egy akciófilm főhősének muszáj volt lefeküdnie az ügyeletes partnernőjével. Ugyanakkor a visszafogott erotikán túl némi cicivillantásnál többet általában a filmek nem szoktak megengedni maguknak. Kivéve a mostani listán szereplő alkotások.

Legutóbb a 365 nap kapcsán merült fel, hogy egyes jelenetekben valódi szex látható, de ezt végül magunk az alkotók is cáfolták, persze a gyanú a második és a harmadik film esetében is felmerült.

Vannak azonban filmek, melyekben teljesen kendőzetlenül mutatják be a szexet. Továbbra sem pornófilmekről van szó, hanem többnyire művészfilmekről, ahol a téma vagy a hitelesség megkövetelte, hogy a színészek ne imitálják az aktust, hanem az valóban meg is történjen a kamerák kereszttüzében.

#11

dráma

Egy napon Seligman (Stellan Skarsgård) egy összevert nőre talál az egyik sikátorban. Joe (Charlotte Gainsbourg) szemmel láthatóan gondoskodásra szorul. Seligman megszánja a lányt,... több»

Ahogy a cím is utal rá, a történet egy nimfomániás nőről szól, akit kielégíthetetlen vágyai a férfiak játékszerévé teszik. Élete során számtalan alkalommal használták ki könyörtelenül. A kétrészes film talán nem lett volna akkora siker, ha mindezt nem a lehető leghitelesebben, vagyis mindenféle megjátszás nélkül ábrázolták volna. Márpedig az összes szexjelenet teljesen valós (igaz, a durvább részeket dublőrökkel vették fel).
#10

58 Vad orchideák  (1989)

(3)

dráma | romantikus

Emily, a fiatal és tehetséges jogásznõ Claudiával érkezik Rióba, hogy részt vegyen egy nagyon fontos szerzõdés megkötésében. A tárgyalások közben találkozik a titokzatos... több»

A filmben Mickey Rourke és akkori barátnője, Carre Otis közösen szerepel. Egyetlen filmbéli aktusukat sem imitálták, ám emiatt Amerikában csak alaposan megvágva kerülhetett a mozikba a film. Később a DVD-kiadásba már visszakerültek a pikáns jelenetek.
#9

65 Sade márki  (2000)

dráma | életrajzi | krimi | történelmi

De Sade márki nevét valószínűleg sokan ismerik, hiszen a 18. század egyik leghírhedtebb figurájaként tartják számon. A korszak nemeseinek erkölcsét talán még jobban feldúlta... több»

De Sade márki kora nagy filozófusa volt, aki az elfojtott vágyak kiélésének szükségességét hirdette. És a róla szóló film is. Az egyik jelenetben az őt alakító Daniel Auteuil kézzel elégíti ki női partnerét, akit Isild Le Besco alakított, ám az ominózus jelenetben egy pornószínésznő ugrott be a helyére.
#8

romantikus | vígjáték

Amin, a fiatal forgatókönyvíró hazatér a mediterrán kisvárosába nyári pihenőre, ahol megismerkedik Jasmine-nal, akibe szinte azonnal beleszeret. Hamarosan felbukkan egy producer,... több»

Egy forgatókönyvírónak választania kell az új szerelme, egy filmje után érdeklődő producer felesége és a saját karrierje között. A filmben van egy közel negyedórás szexjelenet, amely egy klub mosdójában készült. Ez a teljes aktus minden szakaszát maximális részletességgel ábrázolja.
#7

62 Shortbus  (2006)

(3)

dráma | romantikus

Rob és Sofia boldog házasok, attól eltekintve, hogy a lánynak még sohasem volt orgazmusa. A szomorú ténynek ráadásul van egy ironikus oldala is: Sofia párkapcsolati terapeutaként... több»

A történet egy párkapcsolati terapeutáról szól, aki ironikus módon még sosem élte át férjével az orgazmust. Amikor megismerkedik egy meleg párral, elmegy velük egy klubba, ahol az emberek valóságos orgiákon vesznek részt. Nos, ezeket az orgiákat pornófilmbe illő közvetlenséggel mutatják be a filmben.
#6

62 A test ördöge  (1986)

(3)

dráma | romantikus

A húszéves korában elhunyt, "a francia próza csodagyereke" titulussal ellátott író könyve 1968-ban megihlette Marco Bellocchio olasz rendezőt is. A történet fő vonalait megtartva... több»

A történet egy tizenéves fiúról és egy férjezett fiatalasszony viszonyáról szól. Az alapjául szolgáló regény is botrányt okozott, ahogy az 1947-es film is. Főleg az a jelenet, ahol a színésznő orálisan kielégíti fiatal színésztársát.
#5

48 Now & Later  (2009)

dráma

Angela illegális bevándorló, aki megismerkedik Billel, egy lecsúszott bankárral, aki a törvény elől menekül. Szex, párbeszédek a politikától a filozófiáig, és a gyönyör sok... több»

Egy illegális bevándorló és egy lecsúszott bankár viharos és forró kapcsolatának története. A filmben minden vad jelenet igazi, Keller Wortham és Shari Solanis egyetlen percet sem szimuláltak.
#4

dráma | romantikus

A film olyan alapvető társadalmi sztereotípiákra kérdez rá provokatív módon, mint a monogámia, a hűség és a nemiség társadalmilag elfogadott normái. Rendkívül őszinte,... több»

A film rendezője nem akart elsővonalas színészekkel dolgozni, ezért szó szerint feladott egy apróhirdetést, amelyben olyan embereket keresett, akik hajlandók a szexjelenetekben valóban közösülni. De hozzátette, hogy nem pornófilmet kíván forgatni, ezért nem árt, ha a jelentkezők színészként is megállják a helyüket.
#3

53 Kilenc dal  (2004)

(4)

dráma | romantikus | zenés

Matt brit geológus, aki jégbõl vett fúrásmintákat elemez, így dekódolja az összepréselt rétegek több ezer éves jégkori történetét. Miközben teljes elszigeteltségben végzi... több»

A film egy Antarktiszon teljes elszigeteltségben dolgozó geológusról szól, aki magányában egy volt szeretőjével való kapcsolatáról elmélkedik. Kilenc rockkoncert és utána kilenc kendőzetlenül bemutatott átszeretkezett éjszaka története. Margo Stilley és Kieran O'Brien mindegyik szexjelenete teljesen hiteles.
#2

dráma | romantikus | vígjáték

Ma, amikor 7-77 éves korig már mindenki kattintott rá az interneten pornó filmre, vagy a tévében véletlenül odakapcsolt egy felnőtt csatornára, még mindig tiltott dolog a szexről... több»

Egy hamisítatlan francia vígjáték, csak épp ezúttal a szex, a partnerkeresés, a generációk közti különbségek és a nemi identitás a téma. És ha már ilyen, akkor bizony minden szexjelenet teljesen valódi.
#1

49 Legyél velem!  (2000)

(2)

dráma | krimi | thriller

A pornószínésznő Manu és barátnője, Nadine füvezni indul a parkba. Három férfi kiszúrja őket és elhatározza, hogy megerőszakolja a két lányt. Nadine sikoltozni kezd, míg... több»

A film két megerőszakolt pornószínésznőről szól, illetve az elkövetőik elleni bosszúról. A filmben valódi "praktizáló" pornószínészek szerepelnek, mivel minden aktus, beleértve az erőszakos jeleneteket, teljesen hiteles. Éppen ezért rengeteg országban lényegében pornófilmként tekintenek rá.