Minden idők 10 legrosszabb erotikus filmjéről talán most hallasz először (és utoljára)

Az erotikus filmek műfaja az elmúlt években számtalanszor került fókuszba.

Az utóbbi időszakban - köszönhetően(?) talán a megszaporodott erotikus irodalomnak is - egyre több romantikus-erotikus, erotikus thriller és egyébb "alkotások" láttak napvilágot. Néha a kémia nem stimmel a színészek között, máskor a karakterek és a cselekmény egész egyszerűen érdektelen és lényegében soft pornót próbálnak gyenge drámába, unalmas krimibe csomagolni. De néha az egész film úgy, ahogy van szekunder szégyen érzést vált ki minden aspektusával.

Tény, hogy igazán jó erotikus filmek jóval ritkábban kerülnek ki a rendezők kezei alól, mint fércművek vagy egyenesen olyan rettentően káros darabok, amik konkrétan az erőszakot és a bántalmazás számos formáját romantizálják.

Íme 10 a létező legborzasztóbb erotikus (legalábbis annak szánt) film közül. Te mit adnál hozzá a listához?

#10

33 Bolero  (1984)

dráma | romantikus | vígjáték

Lida MacGillivery elszánja magát, hogy beutazza Spanyolországot és Észak-Afrikát, apjával és annak barátnőjével. Az utazás során azonban számos konfliktus kerekedik közöttük. több»

Ez a film valószínűleg a "szekunder szégyen" definíciója mellett állna. Ivós játékot talán lehet belőle csinálni, de akkor már inkább egy jó kis 9 és fél hét tetszőleges alkohollal párosítva!
#9

43 A tanú teste  (1993)

(1) (5)

dráma | erotikus | thriller

Egy rendkívül gazdag, idős férfit holtan találnak fejedelmi lakásán. A halál oka: szívroham. Az elbűvölő, gyönyörű fiatal nőt - aki utoljára látta élve - gyilkossággal... több»

A film konkrétan Arany Málna díjra lett jelölve több kategóriában. Aki végül nyert? Madonna, mint a legrosszabb színésznő. Nem véletlenül. A film Harrison Arnston ponyvájából készült és talán még meglepő is mennyire rosszul sikerült, hiszen a színészi gárda olyan tehetségekkel operált, mint Julianne Moore vagy az egyébként mindig remek Willem Dafoe....
#8

45 Sliver  (1993)

(4) (7)

dráma | erotikus | thriller

A toronyházban mind több rejtélyes eset, sőt haláleset történik. Amikor új lakó, a gyönyörű Carly költözik a házba, azt tapasztalja, hogy egyre sokasodnak az aggasztó jelek.... több»

A film nagy nyereséget könyvelhetett el a pályája csúcsára érkező Sharon Stone miatt, aki az Elemi ösztön után ismét egy erotikus thrillerben domboríthatott, melynek forgatókönyvét szintén Joe Eszterhas írta Ira Levin novellájából, a kritika azonban nem volt elragadtatva a filmtől, több kategóriában jelölték Arany Málna díjra, és az erotikus részek miatti korhatár besorolás is problémákat okozott.
#7

45 Elemi ösztön 2.  (2006)

(4) (9)

dráma | misztikus | thriller

Dögös sportkocsi repeszt az éjszakában, majd a folyóba zuhan. Catherine Trammel (Sharon Stone) vizesen ugyan, de épp bőrrel megússza a balesetet. Különös viselkedése miatt a... több»

A Rotten Tomatoes-on a film 156 értékelés alapján 6 százalékos "tetszést" aratott, az átlagértékelés 3.02/10 volt. Az oldal kritikai konszenzusa így szól: "Képtelen felvenni a versenyt elődje feszültségével és izgalmával, az Elemi ösztön 2. olyan nevetséges és kiszámítható cselekménnyel büszkélkedhet, ami már-már a rossz-rossz-jó határát súrolja." A Metacritic-en a film 33 kritika alapján 26 pontot kapott 100-ból, ami "általában kedvezőtlen kritikát" jelent. A CinemaScore által megkérdezett közönség átlagosan "C"-t adott a filmnek egy A+-tól F-ig terjedő skálán. A film olyan kínos volt, hogy szinte sajnáltuk a színészeket...
#6

54 365 nap  (2020)

(33) (5)

dráma

Netflix

Massimo Torricellinek, a szicíliai maffia fiatal és jóképű vezérének nincs más választása, mint átvenni a szervezet vezetését az apja meggyilkolása után. Laura egy varsói... több»

Ez a felhasználói vélemény tömören összefoglalja a 365 nap filmeket: "Olcsó, 2000-es évek szappanoperáit idéző pornó-ponyva, cukormázzal. Megvallhatom, hogy nem önszántamból néztem meg a filmet. Mosolyfakasztó a C-kategóriás színészek szövege és arcjátéka, azonban vitathatatlan, hogy szép tájakra kalauzol egy-két képkocka, de ezen kívül semmilyen értéktöbbletet, semmilyen érdemi mondanivalót nem hoz a film." - Ami ijesztő, hogy a közönség egy része mégis szerette. Magyarázható ez a széptestű főszereplőkkel és a néhol - bár ez ízlés kérdése - erotikus szoft pornónak? Eladható az erőszak és a bántalmazó kapcsolat ebbe csomagolva? Vajon mennyi ember titkos fantáziáit mozgatja az erőszak és mennyinél számít hard limitnek és instant triggernek? A film többet mond el azokról, akik megnézik és élvezik, mint a készítőiről.
#5

51 Pár-baj  (1999)

(2)

dráma

Négy fiatal srác és négy fiatal lány neki vág a Los Angelesi éjszakának, hogy megtapasztalják a szerelmet, az intimitást és az alkohol okozta mámort. több»

Tara Reid azt mondta, hogy csak azért vállalt meztelen jelenetet ebben a filmben, mert a karakterét megerőszakolták: "Soha nem csinálnék olyan jelenetet, ahol a karakterem ok nélkül leveszi a pólóját, csak egy kis T&A (tits and ass) miatt. Ez hülyeség. Ez önmagad kihasználása. Sok olyan filmet kihagyok, ahol azt akarják, hogy meztelenül játsszak, de ez nem szükséges a szerephez. Ez giccsessé teszi a filmet." A filmet a kritikusok elítélték. A Rotten Tomatoes 28 kritikus véleménye alapján 11 százalékos pontszámot ad a filmnek. Nem véletlenül.
#4

55 Mélyvíz  (2022)

(5) (5)

thriller

Amazon Prime Video

Melinda már a látszatra sem ad, félrelépéseiről mindenki tud, beleértve a felszarvazott férjet, Victor Van Allent is. A férfi meglepően higgadtan kezeli a helyzetet, épp ezért,... több»

A nagy dobásnak, nagy visszatérének szánt filmről így ír egyik felhasználónk: "Számomra a főszereplők motivációi és viselkedései teljesen érthetetlenek, maguk a karakterek abszolút kidolgozatlanok. Sokkal, de sokkal többet vártam ettől a szereplőpárostól. Sajnos pont ezért is fogják sokan megnézni. Nem jöttek megoldások, útjelzők, hogy mi miért is történt, nem kapunk válaszokat arra sem, hogy miért fontosak annyira azok a csigák. Valahogy a régi érás ruszki filmek jutottak eszembe erről a moziról, azokban voltak olyan csak csúnyán nézős jelenetek, amikor az ember csak bámul, mered előre csúnyán, és mi gondolkodunk, hogy mi történik. Összegezve: megijedni, csodálkozni, feszültséget érezni túl sokan nem fognak, és természetesen nem kell számítani rá, hogy az egész film arról szól, hogy Ana megmutat mindent..."
#3

58 Vad orchideák  (1989)

(3)

dráma | romantikus

Emily, a fiatal és tehetséges jogásznõ Claudiával érkezik Rióba, hogy részt vegyen egy nagyon fontos szerzõdés megkötésében. A tárgyalások közben találkozik a titokzatos... több»

Mickey Rourke jó volt a 9 és fél hétben, de nem kellett volna erőltetni a hasonló típusú filmeket. Annak sikerült korszakos kult filmmé válnia, köszönhetően az időszak jól elkapott hangulatának, Joe Cocker emblematikus zenéjének és a főszereplők közti kapcsolat pszichológiai mélységeinek megfelelő ábrázolásának. Ez Rourke további erotikus(nak szánt) filmjeiről nem mondható el.
#2

74 A kék lagúna  (1980)

(11) (12)

dráma | kaland | romantikus

A Csendes-óceánon elszenvedett hajótörésnek három túlélõje marad. Emmeline és Richard azonban nem sokáig számíthat az idõs hajószakács oltalmazására, Paddy ugyanis néhány... több»

Valljuk be, hogy ennek a filmnek megvolt a maga bája. Azonban az, hogy valami a 80as években bájos....sajnos határozottan befolyásolja a szavatossági idejét. Maradjunk annyiban, hogy cringe kultikus.
#1

dráma | kaland | romantikus

Netflix

A fiatalon megözvegyült Sarah Hargrave kislányával Tahitibõl utazik haza San Franciscóba, amikor hajójuk egy kis csónakra talál a tengeren. A csónakban egy halott házaspárra és... több»

Erről a folytatásról leginkább csak az jut a közönség eszébe: miért...?