Forró pletyka a Netflix sikerfilmjéről: Valódi vagy kamu a szex a 365 napban és a folytatásban? Tisztázzuk!

A 365 nap-filmek intim jeleneteibe rengeteg energiát fektettek. Némelyikük annyira valóságosnak tűnik, hogy egyes rajongók meg vannak győződve arról, hogy valódiak, még akkor is, ha a színészek tagadták ezt. De mi igaz valójában?

Ennyi idő múltán is tartja magát a pletyka, miszerint a Netflix erotikus megasikerében, a 365 napban a szex valódi, és nem csak eljátszott, legalábbis néhány sokat sejtető jelenetben. A legtöbbeknek természetesen elsősorban a hírhedt jachtos jelenet mozgatta meg a fantáziáját.

Egy öt perces szexjelenetről van szó,  mely megtévesztően valóságosnak tűnt. De legalább ebben az esetben csalódást kell okoznunk (feltéve, ha a jelenetek hitelességében reménykedtél): Michele Morrone ugyanis kivette a szelet egy rajongó vitorlájából, amikor a közte és Anna-Maria Sieklucka közötti kémiáról és a szex állítólagos hitelességéről kérdezte: "Azért tűnik valódinak, mert talán csak jó színészek vagyunk.” A Barbara Bialowas és Tomasz Mandes rendezőpáros köré csoportosuló készítők szintén a kezdetektől fogva többször hangsúlyozták, hogy a 365 nap című filmben a szex nem valós.

A film operatőre, Bartek Cierlica a Variety című amerikai szaklapnak adott interjújában elárulta, hogy pontosan hogyan sikerült a szóban forgó jeleneteket ilyen hitelesen elkészítenie. A legfontosabb dolog az volt, hogy a kamera gyakorlatilag láthatatlan legyen a színészek számára. Az első lépés a lehető legintimebb hangulat megteremtése volt, ezért a jelenlévő stáb létszámát a lehető legkevesebbre csökkentették ezeknél a felvételeknél.

Emellett a lehető leghosszabb beállításokat használták, hogy a színészeket ne szakítsák ki többször is a pillanatból, és ne töredezzék mesterségesen a cselekményt. A hitelességet tovább fokozza, hogy a kézikamera végig követi a főszereplők mozgását. Ez lehetővé tette, hogy a szex valóságosnak tűnjön anélkül, hogy a pornográfia határát átlépte volna - ehelyett azt a benyomást kelti a nézőben, hogy olyasmit látott, ami valójában nincs is ott.

365 nap: Ma kapcsán igazából sosem volt igazán kérdéses, hogy szimulált-e a szex, hiszen a folytatásért teljes egészében a Netflix felelt, és biztosak lehetünk benne, hogy nem mentek volna bele olyan jelenetek forgatásába, melyekben valódi a légyott.

Az viszont biztos, hogy készült már legalább 11 olyan mainstream film, ahol nem volt szimulált a szex, ezekről ebben a cikkünkben készítettünk listát.

42 365 nap: Ma  (2022)

dráma | romantikus

Laura és Massimo folytatják egyre tüzesebb kapcsolatukat, viszont a családi kötelékek nehezítik a dolgukat, illetve felbukkan egy titokzatos férfi, akinek célja, hogy meghódítsa... több»