Erotikus filmdrámák a 2000-es évektől a napjainkig

Amióta filmipar létezik, azóta az erotika a történetmesélés és persze a nézőcsalogatás egyik legnépszerűbb eszköze. Volt időszak, amikor nem lehetett filmet készíteni egy-két jól időzített cicivillantás nélkül. Persze sokszor ez átment céltalan meztelenkedésbe, amikor az adott villantásnak a világon semmi szerepe nem volt azon túl, hogy a férfinézők örülhessenek.

Viszont az utóbb évtizedekben ez határozottan sokat változott és az erotika ismét a történetmesélés egyik elemévé vált. Az alábbi listán tizenhárom olyan film szerepel a 2000-es évekből, ahol az erotika és a meztelenkedés nem céltalan, sőt.

#13

33 Vétkek völgye  (2013)

(4)

dráma | erotikus | thriller

A hírhedt író, Bret Easton Ellis és az elismert rendező, Paul Schrader egyesítik erejüket ebben a nyíltan erotikus thrillerben, amely az amerikai fiatalokról: csillogásról és... több»

Egy csak pénzügyi manőverek miatt filmeket készítő producer megtudja, hogy már régen megunt színésznő barátnője viszonyt folytat valakivel. A férfi bosszút esküszik.
#12

54 365 nap  (2020)

(33) (5)

dráma

Netflix

Massimo Torricellinek, a szicíliai maffia fiatal és jóképű vezérének nincs más választása, mint átvenni a szervezet vezetését az apja meggyilkolása után. Laura egy varsói... több»

A Stockholm szindróma olasz módra. Egy szicíliai maffiavezér elraboltat egy fiatal nőt, akit egy éven át fogva tart. A nő lassan vonzódni kezd a férfihez.
#11

47 Below Her Mouth  (2016)

(2)

dráma | romantikus

Egy váratlan viszony gyorsan kezelhetetlenné válik, ugyanis a két nő közötti kapcsolat örökre megváltoztatja mindkettőjüket. több»

A film mindössze három nap történetét meséli el, amikor egy fiatal mennyasszony egy buliban megismer egy másik nőt. Az határozott fellépésével hamar a hatása alá vonja és nem sokkal később már az ágyban vannak. De mi lesz a nő vőlegényével?
#10

60 A titkárnő  (2002)

(8) (1)

dráma | romantikus | vígjáték

A huszonéves Lee elmegyógyintézeti kezelését követően szülővárosában próbál új életet kezdeni. Hamarosan sikerül elhelyezkednie egy helyi ügyvédi irodában mint titkárnő.... több»

Miután kienegedték az elmegyógyintézetből, a fiatal Lee szülővárosában kezd új életet. Munkát kap egy ügyvédnél, akivel hamar vad és erotikus kapcsolatba keveredik.
#9

63 Nyílt seb  (2003)

(3)

erotikus | misztikus | thriller

Több szálon futó film, maga is úgy kavarog mint egy cigaretta füstje. A helyszín egy Brooklyn központjában lévő dohánybolt, a szereplők pedig az idejáró vásárlók.

Igazi sztárparádé az ezredforuló környékéről. A film egy dohányboltban játszódik és az oda járó vásárlók életét mutatja be kendőzetlenül.
#8

55 Mélyvíz  (2022)

(5) (5)

thriller

Amazon Prime Video

Melinda már a látszatra sem ad, félrelépéseiről mindenki tud, beleértve a felszarvazott férjet, Victor Van Allent is. A férfi meglepően higgadtan kezeli a helyzetet, épp ezért,... több»

Egy felszarvazott férj története, akit látszólat egyáltalán nem zavar, hogy a felesége mindenkivel ágyba bújik. Ám egy nap a nő három szeretőjének is nyoma vész. A film Patricia Higsmith 1957-es regénye alapján készült.
#7

62 Kukkolók  (2021)

(8)

dráma | misztikus | thriller

Amazon Prime Video

Pippa és Thomas beköltöznek első lakásukba, az ablakuk pedig egy másik pár lakására néz, így minden nap nyomonkövethetik a kapcsolat alakulását.

Egy fiatal pár új lakásba költözik, amelynek ablaka a szomszédra néz. Így napról napra követhetik az ott élők kapcsolatának alakulását annak minden szaftos részletével.
#6

dráma | romantikus

Adèle középiskolás diák, aki kezdi felfedezni önnön nőiességét. Azonban hiába randizik, szexuális vágyai beteljesületlenek maradnak. Valami többről álmodik. Találkozik... több»

Egy fiatal középsikolás lány épp felfedezi a saját nőiességét, amikor rájön, hogy a szexuális vágyait csak egy másik nő tudja kielégíteni. Találkozik is egy szabad szellemű lánnyal, kapcsolatuk pedig hamar túllép a barátságon.
#5

dráma | háborús | romantikus | thriller | történelmi

Kína,1938. Wong igazi jó lány, aki épp most kezdi egyetemi tanulmányait. A fiatal nő teljesen magára maradt a világban, anyja meghalt, az apja pedig testvérével együtt Angliában... több»

A második világháború idején Kínában játszódó film egy fiatal egyetemista lányról szól, aki beleszeret egy hazafias fiúba. A fiú merényletet tervez egy vezető ellen, amibe a lányt is beszervezi: az ő feladata, hogy a férfi szeretőjévé váljon és így előkészítse a terepet a merényletnek.
#4

dráma

Egy napon Seligman (Stellan Skarsgård) egy összevert nőre talál az egyik sikátorban. Joe (Charlotte Gainsbourg) szemmel láthatóan gondoskodásra szorul. Seligman megszánja a lányt,... több»

Már a cím is mindent elárul és nyugodtan ide vehetjük a második részét is. Egy fiatal nimfomániás nő életét követhetjük végig, akit a csillapíthatatlan vágyai egyre veszélyesebb és kegyetlenebb helyzetekbe sodorja.
#3

82 The Duke of Burgundy  (2014)

(4) (9)

dráma | misztikus | romantikus

Evelyn egy fiatal cselédlány, azonban mivel gyakran elkésik munkájából, űrnője rendszeresen megalázza szexuálisan. Az egyre ismétlődő szadomazochista szerepjátékban... több»

Egy szobalány állandóan vét a szabályok ellen, ezért úrnője egyre durvább szexuális büntetéseket talál ki neki. Ám idővel a szerepek kezdenek teljesen felcserélődni.
#2

78 A hűtlen  (2002)

(13) (1)

dráma | erotikus | romantikus | thriller

Netflix

Connie és Edward Sumner nem is álmodhatna többről, mindenük megvan, amire valaha vágytak: békés családi környezet New Yorkban, egy jólnevelt fiú, kutyus és anyagi jólét.... több»

Egy családi idill egyik napról a másikra pokollá változik, amikor a feleségről kiderül, hogy egy idegen férfival lépett félre. A férfi rögeszméssé válik, a férj pedig féltékenységből drasztikus lépésre szánja el magát.
#1

83 A szobalány  (2016)

(14) (8)

dráma | romantikus | thriller

Egy vagyonos család fiatal örököse beleszeret egy piti tolvajba. Sarah Waters Fingersmith című regényének modern adaptációja. több»

Egy rafinált szélhámos felbérel egy tolvajnőt, hogy az szobalányként férkőzzön az uralkodónő bizalmába, hogy így kicsalhassák a vagyonát. Ám a két nő és a férfi között lassan forró viszony alakul ki.