Advertisement
Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
68
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
2
Videók
Kacsaleves
 
Berto49   2017. 08. 30.

legújabb vélemény

A Marx fivérekről nagyon jó véleménnyel vagyok, de ez a filmjük finoman szólva eléggé avitt, bár sokan zseniálisnak írják. Nekem fárasztó volt, nem film, hanem bohóctréfák egyvelege. 1933-ban ezen tudtak nevetni!? Helyette mindenkinek inkább a "Botrány az Operában" címút ajánlom, az igazán zseniális.

 
lexlutor   2017. 06. 08.

Alighanem a Marx testvérek legjobb filmje, én irtó jól szórakoztam, rendkívül időtálló humora van a filmnek, ami szerintem az örökös klasszikusok sorába emeli. Érdemes megnézni, mert akár még a fiatalabb generáció is szórakoztatónak találhatja.


 
Mantracz   2015. 09. 19.

Úgy érzem, hogy a film nem igazán emelkedik ki a groteszk műfajának sémái közül. Bár nagyon tetszett és viccesnek is találtam, nem gondolom, hogy egy emlékezetes filmalkotás lenne. Mindenkinek csakis ajánlani tudom, de sajnos kissé felejthető.

 

Az "AFI 100 év" elnevezésű program részeként az Amerikai Filmintézet összeàllított 2000. elején egy listàt, (AFI's 100 Years…100 Laughs), amely minden idők 100 leghumorosabb filmjét àllítja rangsorba. A jelöltek között volt pl. bohózat komédia, akció-vígjáték, paródia, romantikus vígjáték, szatíra, fekete komédia, zenés vígjàték, stb. Jelen film az 5. helyen végzett a TOP 100-ban.

(Bogi87)
 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 60. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

A fiktív ország, ami végül a Sylvania nevet kapta, a korai vázlatokban még az Amnesia nevet viselte.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.