69% 51 szavazat
Odavan érte

Odavan érte

Elle l'adore
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
27
Szereplők (27)
8
Képek (8)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Muriel Bayen egy elvált kozmetikus, két gyermekes anyuka, aki imád történeteket mesélni. Nagy rajongója Vincent Lacroix énekesnek. Egy nap Vincent az ő ajtaján kopogtat segítséget kérve.

(Archívum)

Rendező: Jeanne Herry
Forgatókönyvíró: Jeanne Herry, Gaëlle Macé
Ország: Franciaország
Premier: 2014.06.18. | Netflix (2021.06.02.)

Hol nézheted

 
2023.12.10 cynicalrealist

legújabb vélemény

Két őrült és egy csipet szerencse

Nagy rajongója vagyok a francia filmeknek – különösen a vígjátékoknak –, és bár az alapkonfliktus vígjátéki, a humorfaktor viszonylag alacsony szinten mozog ebben az alkotásban – de ennek ellenére nem lehet okunk panaszra. Talán a főhősnő rajongása nincs kellően felvezetve, kihangsúlyozva, de az őt alakító Sandrine Kiberlain nagyon jól oldja meg a feladatát, és a Vincent Lacroix-t alakító Laurent Lafitte sem marad el mögötte. Miközben azt várjuk, vajon mikor omlik össze valamelyikük, és mikor nem bírja tovább a közös titoktartását, ha máskor nem, hát utólag rájöhetünk, hogy őket nem ebből a fából faragták. Ugyanis mindkettejük pszichopata a maga módján, de ezt rendkívül finoman tárják elénk. A film szerencsére nem hagyja ki a francia rendőrök zrikálását sem, és bár egyikük szagot fog, egy kis szerencse – no meg a féltékenység – főhőseink segítségére siet. Tulajdonképpen a végkifejlet, az utolsó jelenet is váratlan, bár logikus és a helyén van. Összességében egy jól összerakott, szórakoztató filmet láthat az, aki megnézi ezt az alkotást.

0
 
2023.10.26 Ahoj poplacsek

10/10, Nem kiszámítható, az utolsó percig

Ez egy nagyon jól összerakott film, végig folyamatosan fenntartja a figyelmet, nem engedi sejteni a kimenetelt, illetve támadnak az embernek sejtései, de azokra folyton rácáfol a sztori. Nincsenek hihetetlen vagy irreális történések, mindenkinek teljesen életszerű a motivációja és a cselekedetei. Nincsenek üresjáratok, felesleges elemek a filmben. Úgy jó, ahogy van, ritka az ilyen sallangmentes és ennyire jól felépített cselekmény. Egy zenei sztárelőadó és rajongója körül történik egy bűnügy, innen fogva nyomozást és olyan befejezést kapunk, ami a legkevésbé volt benne a pakliban, és mégis annyira természetes. Nekem ez arról szólt, hogy mennyire banális véletleneken múlik néha egy bűnügy felgöngyölítése, vagy az arra tett kísérlet sikere. Apró offtopic észrevétel, de ez nálam nem vont le a film értékéből: nincs olyan, hogy valaki egyik napról a másikra megőszül, ez egy legenda, a haj nem tud ilyet. Sandrine Kiberlain viszont nagyon jól játszik, azt hiszem, hogy nagyon tehetséges, vagy ebben a szerepben nagyon jól érezte magát, vagy mindkettő.

0
 
2021.06.03 ovejuna

Tele van feszültséggel, az a néhány poén, amit elsütnek nagyot szól és érdekes a történet. Csak ajánlani tudom.

0

A film összbevétele 3 650 598 dollár volt (imdb.com).

#1