76% 48 szavazat
Etűdök gépzongorára

Etűdök gépzongorára

Неоконченная пьеса для механического пианино
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
17
Szereplők (17)
2
Képek (2)
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Fülledt nyári napon játszódik Mihalkov filmje, Vojnyicevék birtokán, ahová lassan megérkezik a zajos, vidám vendégsereg. Kínos robajjal szakadnak ki a köznapi fecsegés semmitmondó szavai, s hullanak alá a semmibe. A csönd beszél a filmen, s az emberek fecsegéssel próbálják túlharsogni. Beszédük, megannyi ostoba tréfájuk azonban állandóan megfeneklik. A tréfa mögött az emberi viszonyok, ambíciók, szerelmek és tragédiák finom szövésű hálója válik láthatóvá. A szereplők életének az a belső, igazi tartalma, amelyet Dancsenko találóan nevezett a Csehov-drámák "víz alatti áramlásának", már elveszett. Platonov kimondja a kimondhatatlant: a "szép és tiszta élet" végleges elvesztését,… Több

Ország: Szovjetunió
Premier (HU): 1978.06.22.
 
2021.11.14 Dorkateo

legújabb vélemény

Csehov ma és mindörökké. Semmi sem változik, az emberi sorsok ugyanúgy alakulnak. A választások esetlegesek, kényszerűek, a lázadás csak olcsó, ripacskodó látszatba fúl. A többin csak kacagunk vagy sírunk. A film szép, de az életkedvet nem emeli, megoldás nincs.

1
 
2019.07.03 De Matt

Nagy Klasszikus

Nagyszerű film az emberi viszonyokról, Csehov nagysága nyilvánvaló, de a rendezés / filmadaptáció is nagyon jó. Érdemes megnézni!

1