Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
80%

Fogjunk tolvajt! (1955)

To Catch a Thief
Filmadatlap
 
28
Szereplők
1
Vélemények
9
Képek
1
Videók

 
Berto49   2018. 03. 17.

legújabb vélemény

Ez a film bizton pályázhat az általam látott Hitchcock-filmek közül a legunalmasabbik jelöltségére. Valószínűleg 1955-ben technikai újdonság volt a széles vászon, meg a szinesfilm-technikában is valamilyen nóvumot alkalmaztak, mert a történet nyomába... több»

A film összbevétele 8 750 000 dollár volt (imdb.com).

 

A 8. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1955-ben.

(dulkap)
 

Grace Kelly harmadik, egyben utolsó szereplése Hitchcock-filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 5. Hitchcock film, melnyek operatőre Robert Burks volt.

(Bogi87)
 

A Rottent. kritikaösszegzése alapján a film 95%!-os.

(citizenfour99)
 

A jelenet Robie és a biztonsági őr között, mikor a szakácsok érzékeny kezéről beszélgetnek az angol és a német verzióban teljesen eltérő konverzáció. Mivel az angol verzióban Robie elmeséli, hogy fojtott meg a csupasz kezével egy német tábornokot, míg a német verzióban ennél a résznél azt meséli el, hogy saját kezével hogy fogott meg egy oroszlánt egy cirkuszban.

(citizenfour99)
 

Francie (Grace Kelly) a kocsija a filmben egy: Sunbeam-Talbot Alpine Sports Mk I roadster.

(citizenfour99)
 

A film elején a hajó, amellyel Danielle és John utazgatott, neve "Maquis Mouse", a francia metró Maquis és Micke Mouse összevonásából.

(citizenfour99)
 

John Robie a filmben bejárta Európát. Valójában Cary Grant is része volt egy csoportnak, mellyel fiatalabb korában bejárta az egész Európát.

(citizenfour99)
 

Bár nagy volt az aggodalom, hogy gond lehet a nagy korkülönbség Cary Grant és Grace Kelly között, mivel Grant volt 50 éves, Grace Kelly pedig csak 24.

(citizenfour99)
 

A piknikes jelenetnél, mikor Francie megkérdi John-t, hogy "Mellet kérsz vagy combot?" John válasza, hogy "Döntsél te", az improvizáció volt.

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.