Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
75%

Boszorkánykonyha (1940)

Foreign Correspondent
Filmadatlap
 
30
Szereplők
2
Vélemények
8
Képek
Videók
Boszorkánykonyha

Galéria (8)

 
Berto49   2019. 03. 28.

legújabb vélemény

0
Tudósító a bajban

Hitchcock második Amerikában forgatott filmje, szerintem nem tartozik a Mester legjobbjai közé. Háborús történet, aminek az első fél órája elég unalmas. Színesítésül megspékelte túlcsorduló romantikával, de ez a szerelmi szál teljesen kidolgozatlan. Rögtön az első találkozáskor ellenállhatatlan vonzalom alakul ki John és Carol között. A tapasztalatlan riporter azonnal egy nagyszabású politikai ügybe keveredik, bérgyilkos kísérőt rendelnek mellé, de a katedrális tornyában saját dugájába dől. A jelenetek többségén erősen érződik a műtermi felvételek díszletszaga. A korszellem által megkövetelt háborús politikai téma nem „állt jól” a későbbiekben világhírűvé vált rendezőnek, az ő műfaja a suspense volt, amelyekben igazán maradandó filmeket alkotott. Elég csak a „Psycho”-t és a „Madarak”-at említeni.

 
Yosihiro   2018. 12. 08.

0
Remekmü

Huu egy 1940-es film ami igazán méltó emlék az ujságiroknak és a filmes szakmának is. Alfred H. nagyot alkotott "kis" magyar segítséggel Rudolph Maté személyében aki a filmet fényképezte. Nagyszerü krimi és remek alakításokkal egy igazi filmet kapunk a korának megfelelö technikájával. Izgalmas történetvezetés és romantika is van benne. A vége ugyan nem happy and de a mondanivaloja igen is az! Azt hiszem aki megnézi nem fog unatkozni! Üdv Yosi

A film összbevétele 3 484 588 dollár volt (imdb.com).

 

A film Alfred Hitchcock szerepvállalásának tekinthető a háborús küzdelmekben. A rendező ugyanis ily módon fejezte ki szembenállását a totalitárius rendszerekkel, valamint felhívta az amerikaiak figyelmét a nácizmus veszélyeire is.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 5. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1940-ben.

(dulkap)
 

Gary Cooper visszautasította a film szerepét. Később bevallotta, hogy nagy hibát követett el.

(Menyét Ibolya)