Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
75%

Gunda (2020)

Gunda
Filmadatlap
 
9
Szereplők
3
Vélemények
5
Képek
2
Videók
 
Zsoze   2021. 02. 16.

legújabb vélemény

1

Az biztos, hogy a stílusa miatt ez egy sokak számára nagyon nehezen emészthtető film lesz, holott ennek egyáltalán nem kéne így lennie, csak a mai rohanó világban nagyon nem ehhez vagyunk szokva. De ez egy jó film.

 
Tamás   2021. 01. 06.

0

Lassú, szokatlan és szép fil, ráadásul nagyon fontos mondanivalóval - azaz nem is a mondanivalója az, ami fontos, hanem a tökéletesne megválasztott nézőpont és fókusz. Szerintem sokan teljesen máshogy fognak ezután az életre nézni.


 
Bálint   2020. 12. 16.

0

Okos és érzékeny, bár talán így összességében kicsit hatásvadász film, amit ettől függetlenül mindenkinek megnézetnék, hogy lásson egy kicsit mást is.

Galéria (5)

Videók (2)

A film összbevétele 8 057 dollár volt (imdb.com).

 

A film executive producere az Oscar-díjas Joaquin Phoenix volt, aki hangos szószólója a vegánizmusnak.

(hp )
 

A Gunda világpremierje a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon volt 2020. február 23-án.

(hp )
 

A filmet kimagaslóan fogadták a kritikusok. A Gunda jelenleg 100 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. szeptember).

(hp )
 
Közismert, hogy már majdnem nyolcmilliárd ember él a Földön. De tudjuk-e, mennyi sertés lakik bolygónkon? A norvég-amerikai koprodukcióban készült Gunda című film szinopszisa szerint egymilliárd. Azon, hogy az ember maga irányítja-e a sorsát, vagy valamiféle predesztinációnak kell megfelelnie, lehet vitatkozni. Ám az bizonyos, hogy ennek az egymilliárd malacnak nem sok választása van, életük felett az ember rendelkezik. több»
 
Gunda, az anyakoca megfosztottsága végül is nem lesz koncepciós vádirat, harsogó kiáltvány az „aljas húsevők” ellen, mindössze egy teremtett lény (feltételezhető) érzelmi életének tükre. több»
 
A mindenféle metafizikai tőkesúlyától és hogy úgy mondjuk, társadalmi kontextusától megfosztott film befejezése éppen a fenti berendezkedés miatt felértékelődik: a már nem annyira kicsi malacokat egy arctalan traktoros elszállítja, nyilván emberi felhasználás céljából. több»