96% 80 szavazat
A fehér sivatagban

A fehér sivatagban

Into the White
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
12
Képek (12)
1
Videók (1)
1
Érdekességek (1)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A II. világháborús film középpontjában egy német és egy amerikai pilóta áll, akik Norvégia fölött lelövik egymás gépét, ám hamarosan rájönnek, hogy a kemény, fagyos vadonban a túlélés érdekében szövetkezniük kell egymással...

Rendező: Petter Næss
Forgatókönyvíró: Ole Meldgaard, Dave Mango, Petter Næss
Ország: Svédország, Franciaország, Norvégia
Premier: 2012.03.04.
Rupert Grint
Florian Lukas
Stig Henrik Hoff
Rupert Grint
Rupert Grint
Florian Lukas
Stig Henrik Hoff
Stig Henrik Hoff
Stig Henrik Hoff
Florian Lukas
Florian Lukas
David Kross
 
2023.08.17 aliasteáscsésze

legújabb vélemény

Mit is mondhatnék? Csak ajánlani tudom ezt a mozit.

Sokáig meggyőződésem volt, hogy a németek csak rosszak lehetnek. Persze évtizedek óta túl vagyok már e hamis dogmán. A német civilből lett katona ugyanúgy nem érezhette jól magát a háborúban elszakítva a családjától, mint a francia, holland, lengyel, vagy akár magyar. Ha csak nem volt valamilyen rendellenes agyi elváltozása. Ez a film megmutatta, hogy nyelvtől függetlenül akár barátok is lehetnénk, főleg, ha a körülmények azt kívánják. Arany János szavai zsonganak egyfolytában a fejemben: „Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben, / Embernek lenni mindég, minden körülményben.” Azt hiszem, ennél többet senki nem érhet el élete folyamán.

0
 
2015.04.18 KATE

Simán el tudom képzelni, hogy miért is nem került be ez a film a mainstream vonalba, noha Rupert Grint-et azért mindenki ismeri, remekül is alakít. Sokkal nyersebben mutatja be a háborút, mind nagyon sok híres produkció. Emberibb és ugyanakkor abszurdabb, amit eddig ismertem. Szerintem zseniális alkotás.

0
 
2017.08.28 gennaddifix

A cselekménye számomra egyszerűen nem túl mozgalmas, rengeteg türelem kell hozzá, egy szóval meg kell szenvedni a filmmel, de szerintem megéri. Nagyon maga alá temetett a hangulata, amelytől órák múltán sem tudtam szabadulni.

0

A film összbevétele 712 216 dollár volt (imdb.com).

#1